Prima pagină » Coronavirus » Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul

24 nov. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu avionul. Pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, a anunțat șeful companiei aeriene australiene, citat de BBC.

Șeful transportatorului aerian, Alan Joyce, a declarat că aceasta va fi „o necesitate” atunci când vor fi disponibile vaccinuri. Australia și-a închis frontierele la începutul pandemiei și le-a cerut celor care se întorc în țară să intre în carantină.

Mai recent, țara s-a bazat pe blocaje, testări pe scară largă și depistarea rapidă contactelor pentru a împinge infecțiile zilnice la un nivel apropiat de zero.

Pasagerii, condiționați de vaccinul anti COVID-19

Alan Joyce a spus că Qantas se uită la modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, deoarece industria, care a fost puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

„Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronavă … pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate“, a declarat el.

Qantas nu operează în prezent zboruri internaționale, dar intenționează să reia zborurile la mijlocul anului viitor.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat când ar putea fi autorizat vaccinul anti COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat luni, 23 noiembrie, că ar putea aproba primele vaccinuri ani COVID-19 până la sfârşitul anului sau începutul lui 2021, relatează AFP.

EMA, organism cu sediul la Amsterdam, care ca misiune să autorizeze şi să controleze medicamentele în Uniunea Europeană (UE), examinează în prezent cereri de autorizare a trei vaccinuri candidate împotriva COVID-19.

Unda verde finală este dată de către Comisia Europeană (CE) şi le permite laboratoarelor să-şi comercializeze medicamentele în întreaga Uniune. EMA face această declaraţie după ce preşedinta CE, Ursula von der Leyen, a anunţat săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de către Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lui decembrie”.

„Este dificil, în acest stadiu, să se preconizeze cu precizie termenele de autorizare a vaccinurilor, pentru că nu avem încă toate datele, iar examene continue sunt în continuare în curs. În funcţie de înaintarea evaluării, EMA ar putea să fie în măsură să finalizeze evaluarea (vaccinurilor) candidate cele mai avansate către sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, anunţă EMA.

EMA a implementat o procedură accelerată care-i permite să examineze datele cu privire la siguranţa şi eficienţa vaccinurilor pe măsură ce apar – înainte ca producătorul să depună o cerere oficială de autorizare. Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt cele trei proiecte de vaccin supuse acestui ”eman continuu”.

Vaccinuri cu eficiență de 90% și 94,5%!

Vaccinul Pfizer / BioNTech raportează 90% eficacitate, ceea ce înseamnă că vaccinul lor a prevenit simptomele COVID-19 pentru 90% dintre voluntarii care au primit vaccinul în comparaţie cu cei care au primit un placebo. Acest procent este foarte mare şi se va schimba probabil până la sfârşitul studiului.

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar avea o eficiență de 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar. Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024