Prima pagină » International » Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi limitat! Nu toată lumea va beneficia de el

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi limitat! Nu toată lumea va beneficia de el

14 sept. 2020, 14:35,
în International

Conform unui mare producător de vaccinuri, care urma să producă și un vaccin împotriva noului coronavirus, este de părere că nu se vor putea produce doze suficiente pentru imunizarea întregii populații până la finalul anului 2024.

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi limitat! Nu toată lumea va beneficia de el

Director executiv al Institutului Serum din India, Adar Poonawalla, a transmis că nu există posibilitatea ca populația să poată fi vaccinată în totalitate, deoarece companiile farmaceutice nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla, care a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Evaluarea sa aruncă serioase îndoieli cu privire la afirmațiile politicienilor care au promis vaccinuri până luna viitoare, deoarece îngrijorările cresc mai ales odată cu precomenzile mari din SUA și Europa care ar putea lăsa țările în curs de dezvoltare fără acces la vaccin.

Compania condusă de Poonawalla este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa.

Universitatea Oxford a decis reluarea testelor pentru vaccinul împotriva Covid-19

AstraZeneca şi Universitatea Oxford au hotărât reluarea testelor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus. O comisie independentă a decis că efectele secundare ale pacientului din cauza căruia s-au întrerupt testele nu au fost provocate de vaccin.

Pascal Soriot, CEO-ul AstraZeneca, a declarat această informaţie. Totodată, aceasta a mai afirmat faptul că 18.000 de persoane au primit deja vaccinul, ca parte din test.

„Nu putem da prea multe informaţii despre pacientul cu efecte secundare şi nici despre acele efecte. Dar principala noastră grijă este sănătatea participanţilor, aşa că cercetările noastre se desfăşoară la cele mai înalte standarde. Vom continua să monitorizăm cu atenţie orice schimbare în starea de sănătate a pacienţilor”, a spus acesta, conform Bloomberg.

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: ”Cred că acesta este un lucru bun”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reacționat pozitiv după anunțul făcut de Astra Zeneca privind amânarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 din motive care privesc siguranța voluntarilor. Acest lucru constituie un apel de trezire, deoarece dezvoltarea unui vaccin nu are niciodată un drum presărat doar cu reușite, ci mai întâmpină și anumite blocaje.

„Cred că acesta este un lucru bun … poate un apel de trezire sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe lucruri şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt,” a declarat Soumya Swaminathan, directorul ştiinţic al OMS, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024