Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor
Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor

Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor

01 sept. 2020, 06:30,
în Sanatate

Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor. Șeful Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente a susținut posibilitatea ca un viitor vaccin împotriva coronavirusului să primeasca aprobare de urgență înainte de încheierea studiilor menite să asigure siguranța și eficacitatea acestuia.

O cerere pentru o astfel de aprobare ar trebui să vină de la dezvoltatorul de vaccinuri, a declarat Stephen Hahn pentru Financial Times.

„Dacă fac asta înainte de sfârșitul fazei a treia, care implică testări la scară largă la om, am putea considera că este adecvat.”

Dar Hahn a insistat că nu acționează sub presiunea președintelui Donald Trump, care a depus eforturi pentru accelerearea aparitiei unui vaccin, spunând că acesta ar putea fi gata înainte de alegerile din SUA, din 3 noiembrie.

„Aceasta va fi o decizie de știință, medicină, date”, a spus Hahn. „Aceasta nu va fi o decizie politică”.

Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor

Trei producători occidentali de medicamente sunt acum in stadiul de studii clinice de fază 3, implicând zeci de mii de participanți.

Cele trei sunt AstraZeneca, care face parteneriat cu Universitatea Oxford din Anglia, Moderna, in colaborare cu Institutele Naționale de Sănătate din SUA, și alianța Pfizer / BioNTech.

Este insa dificil de prezis când vor apărea rezultate fiabile.

Jumătate dintre participanții la astfel de studii primesc un vaccin experimental, în timp ce cealaltă jumătate – un placebo.

În cadrul procedurilor normale, creatorii testelor trebuie să aștepte – probabil luni întregi – pentru a vedea dacă există o diferență semnificativă statistic în rata de infecție a celor două grupuri.

Întrucât lumea așteaptă cu disperare un vaccin eficient împotriva virusului mortal, China și Rusia au aprobat deja vaccinurile fără a aștepta încheierea proceselor – atrăgând critici din partea oficialilor de sănătate publică din alte țări, inclusiv din SUA.

Hahn a mai spus că o autorizație de urgență nu ar acoperi neapărat toată lumea – ar putea fi acordată pentru grupuri specifice, cu risc ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *