Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccinarea împotriva gripei în timpul sarcinii nu provoacă autism
Vaccinarea împotriva gripei în timpul sarcinii nu provoacă autism

Vaccinarea împotriva gripei în timpul sarcinii nu provoacă autism

02 sept. 2020, 12:30,
în Sanatate

Vaccinarea mamei împotriva gripei nu provoacă autism. Studiu după studiu a arătat că nu există nicio legătură între vaccinarea sugarului și autism. Deși majoritatea campaniilor anti-vaccinare refuză să accepte acest fapt, câteva au mers mai departe, pretinzând o legătură mai puțin directă. Conform acestei versiuni, vaccinarea împotriva gripei porcine în timpul sarcinii declanșează autism la copil. Acum, un nou studiu arată că nici această presupusă legătură nu există.

Sarcina este în mod evident un moment nepotrivit pentru a face gripa, în special într-un an în care tulpinile circulante sunt neobișnuit de periculoase. Cu toate acestea, încă de la dezastrul de talidomidă din anii 1960, există îngrijorarea legitimă că ceva confirmat sigur pentru toți ceilalți ar putea reprezenta un pericol pentru fătul în curs de dezvoltare.

Vaccinarea mamei împotriva gripei nu provoacă autism

Profesorul Jonas Ludvigsson de la Institutul suedez Karolinska a comparat aproape 40.000 de copii ale căror mame au fost vaccinate împotriva gripei H1N1 în timpul sarcinii în 2009-2010 cu peste 29.000 de mame care nu au fost imunizate.

Rezultatele arată clar că, dacă există consecințe are vaccinarii, ele sunt fie rare, fie mai greu de măsurat decât diagnosticul tulburării spectrului autist (ASD). În Annals of Internal Medicine, Ludvigsson raportează că 1 la sută dintre copiii ale căror mame au fost vaccinate împotriva gripei au fost diagnosticați cu TSA până la vârsta de șase ani. Pentru cei ale căror mame nu au fost vaccinate, cifra a fost de 1,1 la sută. Controlul pentru factori confuzi precum vârsta mamei sau dacă a fumat nu a schimbat rezultatul.

Ludvigsson nu a găsit nicio diferență atunci când focalizarea a fost restrânsă doar asupra femeilor care au fost vaccinate în primul trimestru. Constatarea este deosebit de semnificativă, deoarece studiile anterioare s-au contrazis în ceea ce privește siguranța vaccinarii în primul trimestru.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024