Prima pagină » Actualitate » Vaccinarea împotriva Covid-19 a elevilor. Părinţii îşi vor da sau nu acordul printr-un formular
Vaccinarea împotriva Covid-19 a elevilor. Părinţii îşi vor da sau nu acordul printr-un formular

Vaccinarea împotriva Covid-19 a elevilor. Părinţii îşi vor da sau nu acordul printr-un formular

23 aug. 2021, 11:20,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Noi veşti despre vaccinarea împotriva noului coronavirus a elevilor. Părinții ar urma să primească un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își imunizează sau nu copiii.

Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, a transmis faptul că Ministerul pregăteşte o serie de formulare prin care solicită acordul părinţilor în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea noului an şcolar, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care, prin intermediul diriginților, va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. Este o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Scenariile noului an şcolar în funcţie de incidenta cazurilor Covid-19

Ministrul Educației a discutat, de asemenea, și despre scenariile în ceea ce priveşte modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor COVID-19.

„Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În cazul depășirii aceste rate de infectare, „analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a trasnmis ministrul.

Ioana Mihăilă, despre purtarea măştii de protecţie

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat, recent, după discuții cu premierul, ministrul Educației, reprezentanți ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19 și ai Președinției, că masca rămâne obligatorie în școli, după data de 13 septembrie 2021.

Ioana Mihăilă a adăugat că prioritatea tuturor este menținerea unităţilor de învăţământ deschise cât mai mult timp și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

„Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.

Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`