Prima pagină » Local » Vaccinarea anti-Covid-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani începe mâine. Iată lista centrelor din Iași
Vaccinarea anti-Covid-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani începe mâine. Iată lista centrelor din Iași

Vaccinarea anti-Covid-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani începe mâine. Iată lista centrelor din Iași

25 ian. 2022, 16:20,
în Local

Primăria Municipiului Iași va deschide primele două centre de vaccinare anti-COVID-19 pentru copii în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie 2022. Acestea sunt amenajate în Cinematograful Victoria, respectiv în Corpul A al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (aferent terenului de sport nr. 1 – aleea Prof. Vasile Petrescu, nr. 31A), amenajarea lor fiind finanțată de municipalitate.

Astfel, începând de săptămâna aceasta, la cele două centre vor putea fi vaccinați copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, cu sau fără programare. Programul centrului de vaccinare de la Cinematograful Victoria va fi zilnic, între orele 8.00 și 20.00, iar cel al centrului din zona Tudor Vladimirescu zilnic, între orele 14.00 și 18.00.

Programările se fac pe platforma oficială: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Prima tranșă de vaccinuri pediatrice a sosit în România astăzi, 25 ianuarie 2022, urmând ca a doua zi acestea să fie distribuite în toate centrele. La Centrul Regional de Depozitare Iași vor fi distribuite, în primă fază, 12.000 doze.

„Începând de pe 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva Covid-19. Programările pentru imunizarea minorilor au început de pe 13 ianuarie 2022. Programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. În rândul minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, numărul imunizărilor până acum este unul foarte mic. Nu avem o statistică exactă, dar se cunoaște faptul că rata e una foarte mică, deoarece părinții refuză să-i vaccineze pe cei mici”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *