Prima pagină » Actualitate » Vaccinarea anti-Covid-19 doar la medicul de familie. Andrei Baciu, secretar de stat: „Din 1 iulie toate centrele îşi vor înceta activitatea”

Vaccinarea anti-Covid-19 doar la medicul de familie. Andrei Baciu, secretar de stat: „Din 1 iulie toate centrele îşi vor înceta activitatea”

19 apr. 2022, 11:51,
în Actualitate

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat astăzi faptul că de la 1 iulie toate centrele de imunizare îşi vor înceta activitatea. Astfel, vaccinarea anti-Covid-19 doar la medicul de familie va mai avea loc.

Până la data de 30 iunie, românii mai pot beneficia de vaccinare împotriva noului coronavirus la punctele deja cunoscute.

Vaccinarea anti-Covid-19 doar la medicul de familie de la 1 iulie 2022

Astăzi, 19 aprilie 2022, Andrei Baciu a anunţat că începând cu data de 1 iulie va intra în vigoare nouă politică de imunizare anti-SARS-CoV-2, şi anume vaccinarea doar la medicii de familie.

„Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva coronavirusului la imunizarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe data de 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care au în vedere să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, a precizat Andrei Baciu pe pagina sa de socializare Facebook.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, pe care o consideră extrem de utilă mai ales pentru persoanele care se află în grupele de risc.

Având în vedere că tot mai multe centre de vaccinare s-au închis și românii nu s-au mai imunizat, ministrul Sănătăţii a menționat încă din luna februarie a anului acesta că vaccinarea anti-Covid-19 se va face la medicii de familie.

„Centrele de imunizare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de doze care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal cadrele medicale care se ocupă de vaccinări trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de doze”, spunea dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății înainte să fie luată decizia finală.

Vă aducem aminte că mai multe centre de vaccinare de pe raza județului Iași au fost închise în primele trei luni ale anului 2022. Singurele centre de vaccinare din Iași care rămân deschise sunt Centrul Pfizer, adulți și pediatric, și Moderna din cadrul Cinematografului Victoria.

Grupul de Comunicare Strategică s-a desființat

Reamintim faptul că în data de 9 martie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a fost desfiinţat, iar raportarea cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 este făcută de Ministerul Sănătăţii, după ce starea de alertă nu a mai fost prelungită.

”Începând cu data de 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situaţiei legate de SARS – COV – 2 vor fi transmise, în fiecare zi, în jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul manifestat Grupului de Comunicare Strategică pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități în toată această perioadă!”, anunța la acea dată Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, cetăţenii nu mai sunt obligaţi să prezinte certificatul verde la intrarea în instituţii sau centre comerciale. În consecinţă, se va face vaccinarea anti-Covid-19 doar la medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`