Prima pagină » Local » Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iaşi. Peste 4.700 de persoane s-au imunizat ieri, 10 mai 2021
Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iaşi. Peste 4.700 de persoane s-au imunizat ieri, 10 mai 2021

Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iaşi. Peste 4.700 de persoane s-au imunizat ieri, 10 mai 2021

11 mai 2021, 12:09,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Se menține ritmul crescut de vaccinări împotriva COVID-19 administrate în centrele din județul Iași într-o singură zi, iar ieri am înregistrat cel mai mare număr de persoane vaccinare într-o singură zi.

Din totalul celor 4.788 de doze administrate ieri, 2.100 persoane au primit prima doză, iar 2.688 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

Pe parcursul întregii campanii, cu prima doză s-au vaccinat 148.809 de oameni, iar 98.055 de persoane au primit și rapelul (a doua doză a vaccinului).

În toate centrele de vaccinare din județul Iași s-au administrat până acum 246.864 doze de vaccin împotriva COVID-19.

S-au folosit vaccinuri Pfizer, Moderna, AstraZeneca, iar începând de pe 6 mai au început să fie administrate și vaccinurile Jonson&Jonson, acestea din urmă prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Centru de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină, la Iași

Sâmbătă, 8 mai 2021, la Iași s-a deschis un centru de vaccinare împotriva noul coronavirus direct din mașină (drive through). Acesta este amenajat în parcarea ERA Shopping Park Iași și funcționează între orele 8.00 și 20.00. Vaccinul folosit este Pfizer, iar rapelul va putea fi făcut la orice centru de vaccinare. Doritorii vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate.

Inițiativa aparține Instituției Prefectului – Județul Iași și este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, al Direcției de Sănătate Publică Iași și al companiei care deține complexul comercial.

„Pregătim Centrul de vaccinare drive-through din parcarea Era Shopping Park Iași.
Alături de Instituția Prefectului, participă la acest demers organizatoric: Consiliul Județean Iași, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Crucea Roșie Filiala Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale.
Mulțumim Era Shopping Park Iași pentru colaborarea excelentă!
Centrul de vaccinare din mașină va funcționa de mâine, zilnic, în intervalul orar 8-20”, a scris prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

„Considerăm că vaccinarea populației este deopotrivă o necesitate și o prioritate pentru a depăși repede pandemia de Covid-19. Facem toate eforturile să mobilizăm instituții publice și agenți economici pentru a oferi populației cât mai multe variante la îndemână pentru a se vaccina. Astfel, după debutul maratonului non-stop de vaccinare de la Spitalul Militar Iași, după deschiderea Centrului de vaccinare fără programare de la Casa de Cultură a Studenților, începând de mâine mai punem la dispoziția cetățenilor și varianta de vaccinare drive-thru. Îndemn oamenii să meargă cu toată încrederea să se vaccineze”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Maratonul vaccinării la Spitalul Militar Iași!

La Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași va avea loc un maraton al vaccinării împotriva COVID-19 în perioada 4 mai (ora 8.oo) – 11 mai (ora 24.oo). Imunizarea populației se va putea efectua non stop (flux continuu) în perioada menționată și se vor putea vaccina fără programare în platformă toate persoanele care doresc acest lucru.

Imunizarea persoanelor din această acțiune va fi făcută pe baza serului Pfizer/BioNTech și va fi efectuată doar în baza cărții de identitate sau a pașaportului.

Conducerea Spitalului Militar asigură totodată că echipele de medici militari vor realiza în continuare și vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis din cadrul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *