Prima pagină » Local » Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iași. Care sunt zonele unde te poți imuniza și care este programul echipelor mobile
Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iași. Care sunt zonele unde te poți imuniza și care este programul echipelor mobile

Vaccinarea anti-Covid-19 continuă la Iași. Care sunt zonele unde te poți imuniza și care este programul echipelor mobile

10 aug. 2021, 10:38,
Elena Nicoleta BUJOR în Local
Continuă organizarea unor acțiuni suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarea perioadă echipele mobile vor fi active după următorul program:
Joi, 12 august
Parcare Kaufland Podul de Piatră / interval orar: 15.oo – 19.oo
Parcare Iulius Mall / interval orar: 15.oo – 19.oo
Vineri, 13 august
Parcare Kaufland Podul de Piatră / interval orar: 15.oo – 19.oo
Parcare Iulius Mall / interval orar: 15.oo – 19.oo
Sâmbătă, 14 august
Parcare Kaufland Podul de Piatră / interval orar: 10.oo – 14.oo
Str. C.A. Rosetti – Zona de Agrement / interval orar: 12.oo – 16.oo
Duminică, 15 august
Parcare Iulius Mall / interval orar: 10.oo – 14.oo
Str. C.A. Rosetti – Zona de Agrement / interval orar: 12.oo – 16.oo
Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză (cei care se vor vaccina, nu vor trebui să se prezinte la rapel, așa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România).
Vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu este nevoie de programare.
„Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală. Vaccinarea este un act benevol și gratuit.
Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și va fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță, mai ales în contextul în care se constată că varianta Delta a acestui virus este foarte contagioasă”, a transmis prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Rata de imunizare împotriva COVID-19 este tot mai scăzută

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 394.636 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 208.984 au fost vaccinate cu prima doză și 185.652 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului.

Marți, 3 augut 2021, au fost vaccinate doar 583 de persoane. Cele mai multe dintre acestea s-au vaccinat cu prima doză – 427. Medicii ieșeni fac eforturi disperate pentru a crește rata imunizării, iar, în următoarele zile, în municipiul Iași vor fi organizate noi caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19.

Medicii ieșeni susțin imunizarea copiilor

În prezent, minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani pot fi vaccinați împotriva COVID-19 cu serurile Moderna și Pfizer, însă părinții sunt reticenți în ceea ce privește imunizarea celor mici. Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt administrate într-o doză mai mică copiilor și pot fi aministrate copiilor de peste 12 ani. Medicii ieșeni spun că, odată cu imunizarea copiilor, aceștia vor putea reveni la normal în ceea ce privește participarea la activități colective.

„Utilizarea vaccinului la copii reprezintă o perspectivă benefică în ceea ce privește mersul normal al colectivităților din care fac parte. Mă refer aici nu doar la partea didactică, la școli, mă refer și la tot ceea ce înseamnă socializare la această vârstă. Vaccinarea copiilor poate diminua riscul infectării cu coronavirus în rândul membrilor familiei”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`