Prima pagină » Actualitate » Vaccinare anti-Covid-19 drive-thru în Capitală. Cum se pot imuniza bucureştenii în maşină
Vaccinare anti-Covid-19 drive-thru în Capitală. Cum se pot imuniza bucureştenii în maşină

Vaccinare anti-Covid-19 drive-thru în Capitală. Cum se pot imuniza bucureştenii în maşină

28 apr. 2021, 10:51,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Astăzi, 28 aprilie 2021, au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea primului centru de vaccinare anti-Covid-19 drive-thru din Bucureşti, mai precis în Piaţa Constituţiei. Centrul de imunizare anti-Covid-19 se deschide mâine, 29 aprilie 2021, iar persoanele care doresc să îşi facă vaccinul o pot face fără programare. De asemenea, persoanele doritoare pot veni cu autoturismul personal sau cu taxiul.

Benzile pe unde vor intra autovehiculele au fost deja amenajate. Cetăţenii pot veni chiar și din alte localități, fiind nevoiți să prezinte doar cartea de identitate. Doritorii vor trece printr-o zonă de triaj, vor completa un formular de consimțământ, după care vor ajunge în locul în care va avea loc imunizarea propriu-zisă.

Discutăm despre patru puncte de vaccinare împotriva noului coronavirus, astfel încât aproximativ 400 de persoane vor putea fi vaccinate într-o singură zi.

În cadrul centrului de vaccinare drive-thru a fost adus și un autobuz, care a fost transformat în cabinet medical. Aici vor fi ținute echipamentele medicale și materialele sanitare, dar și dozele de vaccin Pfizer.

„Drive-thru”, primul centru de vaccinare anti-Covid-19 deschis la Deva

Începând cu ziua de sâmbătă, 24 aprilie 2021, la Deva a început campania de vaccinare anti-Covid-19 de tip „drive-thru”. Călin Marian, prefectul judeţului Hunedoara a anunţat în urmă cu 4 zile că persoanele se pot vaccina în autoturism.  În cadrul „centrului de vaccinare” se va utiliza serul Pfizer BioNTech. Procedura se va face zilnic, între orele 10.00 şi 19.00. În cazul unui număr prea mare de persoane care încă sunt prezente se va sta şi peste program.

„Vom începe vaccinarea din maşină, în sistemul drive-thru, sâmbătă, la ora 10,00, la centrul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara, dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului, (…) pentru că tot ceea ce înseamnă logistică pentru demararea acestei acţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vaccinare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi”, a declarat atunci într-o conferinţă de presă prefectul judeţului.

Valeriu Gheorghiță vorbeşte despre centrele de vaccinare de tip „drive-thru”

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunţat într-un comnicat de presă ca până la finalul lunii aprilie în mai multe zone ale ţării vor fi deschise o serie de centre de vaccinare de tip „drive-thru”.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

Câte persoane se pot vaccina în fiecare zi

Persoanele care doresc să se vaccineze astfel trebuie să vină cu un autoturism. Dacă persoanele care au în vedere să se imunizeze nu deţin permis de conducere sau nu au la dispoziţie un autovehicul aceştia pot veni şi cu taxiul sau cu alte mijloace de transport de acest gen.

„Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *