Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID, creat de chinezi
Vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID, creat de chinezi

Vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID, creat de chinezi

16 sept. 2020, 07:45,
în Sanatate

China a aprobat un vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID pentru inceperea studiilor clinice la om, care ar putea fi mai eficient în oprirea răspândirii coronavirusului prin căile respiratorii și să servească ca alternativă pentru persoanele care se tem de intepatura vaccinului clasic.

Vaccinul sub formă de spray nazal anti-COVID a fost dezvoltat de laboratorul de stat pentru boli infecțioase emergente de la Universitatea din Hong Kong (Pokfulam, Hong Kong) în parteneriat cu Universitatea Xiamen (Fujian, China) și Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co.

Vaccinul sub formă de spray nazal anti-COVID a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă.

Caracteristicile vaccinului sub formă de spray nazal anti-COVID creat de chinezi sunt extrem de sigure, sustin producatorii, și este utilizat ca spray nazal pentru a induce imunitate specifică în căile respiratorii ale oamenilor. Vaccinul a fost aprobat pentru studii clinice la om de către Administrația Națională a Produselor Medicale (NMPA) din China, fiind primul vaccin COVID-19 tip spray nazal testat la om.

China a anunțat că vaccinurile sale anti-COVID ar putea fi gata de utilizare de publicul larg în noiembrie

Vaccinurile împotriva coronavirusului, care provoaca boala Covid-19, dezvoltate în China, ar putea fi gata de utilizare de către publicul larg încă din noiembrie, a declarat un oficial al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

China are patru vaccinuri Covid-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost deja oferite unor angajaţi din domenii prioritare în cadrul unui program de urgență lansat în iulie.

Studiile clinice de fază 3 se desfășoara fără probleme și vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat Wu Guizhen, expert șef în biosecuritate al CDC, într-un interviu acordat televiziunii de stat luni noaptea.

Profesorul Wu, care a declarat că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat el însuși s-a imunizar cu un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccin se referea. „Am fost injectat cu vaccinul în aprilie ca voluntar in proces. Mă simt bine acum”, a spus prof. Wu, adăugând că vaccinul ar putea rămâne eficient timp de unu până la trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *