Prima pagină » National » Vacanțele de tip circuit, noua modă printre români. Iată ce destinații aleg cei care merg în concediu
Vacanțele de tip circuit, noua modă printre români. Iată ce destinații aleg cei care merg în concediu

Vacanțele de tip circuit, noua modă printre români. Iată ce destinații aleg cei care merg în concediu

09 aug. 2024, 15:20,
Mirela Gabriela Todosi în National

Vacanțele de tip circuit reprezintă noua modă printre români. Pachetele turistice de tip circuit includ multiple destinații și activități, însă prețurile sunt pe măsură. Iată ce destinații aleg cei care merg în concediu.

Vacanțele de tip circuit, noua modă printre români

Cererea pentru vacanțe și pachete turistice de tip circuit a crescut în ultimii ani în România, reflectând interesul tot mai mare al turiștilor pentru experiențe de călătorie complexe și bine organizate. Românii care preferă vacanțele de tip circuit sunt dornici să exploreze mai multe destinații și culturi, dar trebuie să dispună și de venituri mari pentru a investi în aceste călătorii scumpe și complexe. În ceea ce privește vârsta, predomină turiștii cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, care au stabilitate financiară și timp pentru călătorii mai lungi.

„Decizia de a acorda un spațiu special de vânzare circuitelor a fost determinată de mai mulți factori. Circuitele oferă o valoare adăugată semnificativă, combinând explorarea culturală, aventurile și relaxarea într-un singur pachet. În al doilea rând, circuitele permit o planificare mai eficientă și o utilizare optimă a resurselor, atât pentru noi, ca agenție, cât și pentru clienți. Acestea oferă oportunitatea de a crea itinerarii personalizate, adaptate nevoilor și preferințelor fiecărui client, ceea ce duce la o satisfacție mai mare și la fidelizarea clienților. Pe lângă acești factori, subliniem și faptul că în ultimul an, cererea pentru astfel de produse turistice a înregistrat o creștere de 30%.”, a precizat Ana Maria Gherasim, Director de vânzări Eturia.

Platformă specială pentru turiștii români

Iubitorii de vacanțe de tip circuit au acces la o platformă online în care pot lăsa recenzii din călătoriile lor, recomandări, fotografii și multe altele. Platforma include oferte speciale și promoții exclusive, disponibile doar online, precum și opțiuni de rezervare și plată securizate.

„Este destul de greu să facem un clasament al circuitelor alese de către turiștii români, dar dacă ar fi să facem un top acesta ar arăta astfel: SUA – Coasta de Vest, Japonia – Tradiție și Modernitate, Peru – Pe urmele Incașilor, Indonezia & Singapore – Aventură și Relaxare, Brazilia & Argentina – Ritmuri și Peisaje.”, a declarat Ana Maria Gherasim, adăugând că a fost lansată platforma circuite.eturia.ro, care permite navigarea rapidă și eficientă prin diversele opțiuni de circuite disponibile.

Când vine vorba de vacanțe, românii sunt avertizați să aibă grijă la fraudele online. În plină ascensiune a Inteligenței Artificiale, infractorii se folosesc tot mai mult de aceste softuri pentru a-i păcăli pe cei care își rezervă vacanţele. Oamenii sunt păcăliți să își dea datele de pe carduri. Specialiștii în turism sunt de părere că cel mai bine este să fie cumpărat tot pachetul, atât zborurile, cât si cazarea, de la o agenție acreditată.

,,Există bineînțeles și riscul de a accesa link-uri de fishing de pe rețelele de socializare. Intri acolo, crezi că ești pe site-ul potrivit, dar de fapt ești pe o clonă. Și aici trebuie să avem mare grijă. Bineînțeles, să verificăm pagina pe care o accesăm în browser. În momentul în care vezi că este jumătate din preț sau 30% din preț, deja 90% este o viitoare posibilă păcăleală. Pur și simplu îţi iau banii.”, a precizat Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024