Prima pagină » Stiri si curiozitati » Vacanța de vară 2022: Când se termină cursurile școlare

Vacanța de vară 2022: Când se termină cursurile școlare

02 feb. 2022, 12:01,
în Stiri si curiozitati

Pandemia încă își lasă amprentele pe educația din România. În ciuda acestui fapt Ministerul Educației anunță că vacanța de vară din 2022 va începe în data de 10 iunie.

Cu toate că cel de-al doilea semestru abia a început, toți fugim cu gândul la vacanța de vară. Aceasta va veni mai repede pentru unii și mai greu pentru alții. Din pricina vacanței forțate de pe 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, vacanța dintre semestre a fost puternic redusă, din punctul de vedere al unora chiar inexistentă. Acest fapt a fost făcut cu scopul de a menține intactă vacanța de vară din 2022.

persoana in clasa

Finalul de an vine cu examene pentru cei din anii terminali

Semestrul II al anului școlar 2022

Semestrul a început pe data de 17 ianuarie, iar durata sa este stabilită de minister ca fiind de 20 de săptămâni. Finalul anului școlar va fi pe data de 10 iunie pentru majoritatea elevilor. Singura vacanță existentă în acest semestru este vacanța de paște.

Aceasta începe pe data de 15 aprilie 2022 și se va încheia pe data de 1 mai. Luni, 2 mai, toți elevii se întorc la școală. În acest an, nu va exista nicio diferență în ceea ce privește numărul de zile de vacanță între elevii din clasele mici, respectiv mari.

fata ce se intoarce acasa

Vacanța pentru toți înafară de cei din anii terminali va începe pe 11 iunie

Finalul semestrului II

Elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor avea parte de un program puțin mai diferit pentru a le facilita pregătirea în examene. Astfel, cei ce se află în ultimul an de gimnaziu vor termina școala pe data de 3 iunie. În timp ce elevii din anii final de liceu vor termina activitățile școlare mai dereme, datorită examenului de Bacalaureat, pe data de 27 mai.

Evaluarea Națională înainte de vacanța de vară 2022

Ministerul Educației anunță că în perioada dintre 30 mai și 3 iunie 2022 va avea loc înscrierea copiilor la Evaluarea Națională. După care pe data de 3 iunie are loc finalizarea cursurilor și începerea sesiunilor de învățat. Pe 14 iunie va avea loc Evaluarea Națională la Limba și literatura română. După 2 zile va avea loc și proba scrisă la Matematică, pe data de 16 iunie. Iar pentru cei ce au optat pentru o probă scrisă la Limba și literatura maternă, se vor prezenta la examene pe data de 17 iunie. În atenția tuturor trebuie să fie contestațiile, căci vor fi depuse între 23 si 24 iunie.

persoana ce scrie

Examenul de evaluare națională va avea loc pe data de 14 și 16

Examenul de Bacalaureat

Pentru cei din anii terminali ai liceului, examenul de Bacalaureat este cel ce îi așteaptă la finalul anului. Perioada de înscriere este între 23 si 27 mai 2022, ultima zi de înscriere fiind și ultima zi a anului școlar. Iar, începând cu data de 6 iunie până pe 15 iunie, vor avea loc evaluările în scopul determinării competențelor dobândite. Astfel, aceste probe vor fi pentru competența lingvistică asupra limbii române sau materne și a unei limbi de circulație internațională, dar și pentru evaluarea cunoștințelor din domeniul digital.

persoana ce noteaza la examen ceva

Contestatiile la bacalaureat se pot depune doar in ziua rezultatelor

Pe data de 20 iunie 2022 va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română, după care pe data de 21 va avea loc proba obligatorie a profilului (adesea matematică sau istorie), iar pe 22 va fi proba scrisă în domeniul ales de candidat din gama de examene disponibile profilului. Pe 27 iunie are loc afișarea notelor, iar în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00 se vor putea depune cererile de contestație.

Vacanța de vară 2022

După ce cursurile școlare au luat sfârșit, iar examenele celor din anii terminali este gata, nu rămâne decât de a ne bucura de vacanță. Se recomandă un timp de odihnă pentru recuperarea energiei și apoi o refocusare asupra lucrurilor cu adevărat importante. O carte bună, o vacanță la mare sau în natură pot aduce o mai bună percepție a ceea ce trebuie să facem în viață.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *