Prima pagină » Actualitate » Vacanță de coșmar a unor români în Antalya: „Ăștia sunt dobitoci și nesimțiți!“
Vacanță de coșmar a unor români în Antalya: „Ăștia sunt dobitoci și nesimțiți!“

Vacanță de coșmar a unor români în Antalya: „Ăștia sunt dobitoci și nesimțiți!“

01 iul. 2024, 11:33,
BZI.ro, în Actualitate

Românii aleg tot mai des să-și petreacă vacanța de vară în străinătate, în special în țări aflate relativ aproape, Grecia, Turcia sau Bulgaria. Doar că uneori au parte de experiențe neplăcute și sunt vulnerabili în fața unor evenimente neprevăzute. Astfel, niște români au avut parte de o vacanță de coșmar în Antalya deoarece li s-a cerut bani pentru tratarea copilului într-un spital din Antalya, chiar dacă aveau asigurare medicală.

Vacanță de coșmar a unor români în Antalya

Toată lumea așteaptă vara pentru a avea parte de un concediu petrecut pe plajă, la soare, departe de stres și de orice fel de griji pare să fie visul oricui. Din ce în ce mai mulți români aleg să meargă în Grecia, Turcia și Bulgaria.

Totuși, uneori astfel de vacanțe nu sunt deloc lipsite de griji și de probleme. De acest lucru s-a convins unul dintre zecile de mii de turiști români care a mers cu familia în Turcia, la Antalya, să se bucure de apa de azur și de liniște. Acesta a povestit întreaga experiență pe un grup de Facebook dedicat turiștilor români care aleg Antalya.

„Bună ziua, a mai fost cineva cu copilul la spital în Antalya? Al meu are o enterocolită și pentru o perfuzie și câteva analize ne-au taxat 1.150 euro. O să ne recuperăm banii de la asigurare, dar mi se pare enorm. În plus, nu au început actul medical până nu au văzut banii în cont. Mulțumesc”, e postarea făcută de românii care au preferat să nu-și dea numele.

Reacțiile au venit imediat.

„Nu ați avut asigurare?”, a întrebat un internaut.

Românca a replicat că ar fi durat foarte mult până se făcea decontarea și au preferat să achite suma cerută.

„Avem, din fericire, dar dura foarte mult să se deconteze direct, cam 8 ore, timp în care nu se ocupau de copil. Am preferat să plătim, dar dacă nu aveam bani…”, a răspuns autorul postării.

Alții s-au arătat revoltați de atitudinea medicilor din Antalya.

„Ăștia sunt dobitoci și nesimțiți!”, a acuzat cineva.

Alții au transmis că ar fi fost mai bine să meargă la un spital de stat.

„Era bine dacă va duceați direct la spitalul de urgență de stat! Trebuia sunat la ei și să accepte plata, nu înțeleg cum să plătiți din buzunar? Decontare directă, îmi pare rău, sănătate”, a scris un alt internaut.

Mori la ușa spitalului dacă n-ai bani!

Au fost și membri ai grupului care s-au contrazis dacă firma de asigurări plătește sau nu imediat în astfel de cazuri.

„Nu plătește nimeni înainte. Nici nu se poate”, a scris administratorul grupului, dar a fost contrazis imediat de altcineva, care a relatat o altă experiență neverosimilă.

„Te înșeli, anul trecut am plătit pe loc o sumă de 3.000 euro, umăr ieșit. Suni și rezolvi pe telefon. Nu trebuie să pleci cu câteva zeci de mii de euro, citim bine și ne informăm ce asigurare facem și cum se procedează.”

Alții au spus că aceasta este procedura în străinătate.

„Nu vă mai mirați atât! În majoritatea țărilor civilizate din Europa mori la ușa spitalului dacă n-ai bani! Ați văzut Turcia Grecia și Bulgaria și gata, sunt turcii nesimțiți că nu primesc milioane de turiști prin spitale moca. Omul a plătit și va recupera sigur banii”, a fost altă opinie, după vacanța de coșmar de care au avut parte niște români în Antalya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *