Prima pagină » Titlurile zilei » Vă plac? Aceștia sunt brazii împodobiți cu care se laudă Iașul! Globuri vechi, aruncate printre crengi, și câteva ghirlande luminoase, la fel de „bătrâne”! GALERIE FOTO

Vă plac? Aceștia sunt brazii împodobiți cu care se laudă Iașul! Globuri vechi, aruncate printre crengi, și câteva ghirlande luminoase, la fel de „bătrâne”! GALERIE FOTO

10 dec. 2021, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

Brazii împodobiți în Iași anul acesta au căpătat un aspect învechit, cel mai probabil din cauza podoabelor refolosite. Primăria nu a cumpărat decorațiuni noi anul acesta. Brazii din parcurile din Copou, din Păcurari sau Nicolina sunt sărăcăcioși în podoabe. Unele globuri sunt prea apropiate de altele, în vreme ce altele sunt foarte distanțate. Situația pare a fi salvată de instalațiile care se aprind odată cu venirea serii. Dintre brazii împodobiți în oraș, cei care atrag cel mai mult atenția trecătorilor sunt împodobiți în Piața Unirii și pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

În Iași, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, au fost împodobiți mai mulți brazi, pentru a înfrumuseța orașul. De asemenea, în fiecare centru de cartier din Iași a fost împodobit câte un brad, mai mare sau mai mic. Anul acesta nu au fost cumpărate podoabe noi, ceea ce înseamnă că brazii sunt împodobiți cu aceleași decorațiuni folosite și în anii precedenți de către municipalitate. Însă aceste decorațiuni le conferă brazilor un aspect învechit și ponosit, mai ales în timpul zilei. Noroc cu instalațiile care mai salvează puțin aspectul brazilor, odată cu venirea serii!

Cel mai arătos brad dintre aceștia a fost împodobit pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Catedralei Mitropolitane. Însă atenția trecătorilor este mai mult îndreptată spre decorațiunile luminoase montate pe lângă brad. Alți brazi au fost împodobiți în parcurile din Copou, mai exact parcul Expoziției și parcul Copou. Brazii din aceste două parcuri sunt asemănători ca înălțime, dar și ca podoabe, în sensul că s-au folosit aceleași decorațiuni învechite. De asemenea, globurile din brazi nu sunt așezate la aceeași distanță, unele sunt prea aproape, pe când altele sunt mult prea distanțate, formând astfel goluri.

Câți brazi a cumpărat Primăria Iași în acest an

Primăria a achiziționat 700 de brazi care au fost montați în oraș de către Serviciile Publice Iași. Dintre aceștia, 12 brazi mari sunt montați în centrele de cartier și locurile publice și mai mulți brazi mai mici înfrumusețează curțile grădinițelor, școlilor, dar și alte locuri importante din oraș. Brazii au fost achiziționați la ghiveci pentru a putea fi salvați la încheierea Sărbătorilor de iarnă și plantați în pepiniera celor de la Servicii Publice Iași (SPI). Prețul acestora a început de la 10 euro și a ajuns până la câteva sute de euro pentru brazii de dimensiuni mari, precum cel din Piața Unirii sau cel de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Primaria Iași a achiziționat alt lot de brazi. Tot cei de la Servicii Publice Iași au amenajat anul acesta mai multe decorațiuni din brad, în formă de Moș Crăciun. Aceste decorațiuni sunt montate tot pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și fac parte din „Orășelul Copiilor”.

Au fost reamenajate „Orășelul Copiilor” și Târgul de Crăciun

În Iași s-a întors roata panoramică și au revenit două carusele menite să distreze în preajma Sărbătorilor de iarnă. Pe lângă micul parc de distracții amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în apropierea Catedralei Mitropolitane, ieșenii mai pot vizita și Târgul de Crăciun, unde se pot înfrupta din diversele bucate aduse din toate colțurile țării. Parcul de distracție a generat cozi inimaginabile pe data de 1 Decembrie, la deschidere, când, pentru o tură în roata panoramică, un ieșean trebuia să aștepte aproximativ 40 de minute la coadă.

La câțiva pași de roata panoramică, pista de electroscutere (mașinuțe) și caruselul cu călușei, copiii se pot fotografia alături de figurinele tematice care ilustrează diferite personaje precum Moș Crăciun, pitici și multe alte figurine specifice Sărbătorilor de iarnă. De asemenea, cei mici pot fi fotografiați și prin mijlocul tunelului din brazi, dar și în fața bradului împodobit. Bulevardul a fost luminat  de Ziua Națională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *