Prima pagină » Titlurile zilei » Vă amintiți de Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? După ce a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat iar în ghetou, s-a apucat de afaceri: ”Vinde de prin gunoaie”

Vă amintiți de Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? După ce a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat iar în ghetou, s-a apucat de afaceri: ”Vinde de prin gunoaie”

28 feb. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

După ce a impresionat o țară întreagă mergând călare pe cal la soția sa care abia născuse, viața lui Sergiu Ciobotariu s-a schimbat. Minunea nu a durat mult, iar casa pe care a primit-o din donații a fost vândută, iar acum s-a apucat de afaceri

Au trecut aproape 2 ani de când Sergiu Ciobotariu, un tânăr de loc din Iași, uimea o țară întreagă după ce a mers prin centrul Iașului călare pe cal pentru a ajunge la maternitate, acolo unde soția sa născuse. După ce povestea ”tăticului călăreț” a fost relatată de reporterii BZI, mii de oameni au sărit în ajutorul acestuia. Chiar Cătălin Moroșanu a pus umărul pentru ca viața lui Sergiu Ciobotariu să se schimbe. Asta s-a și întâmplat. ”Călărețul” s-a mutat într-o casă nouă, unde avea condiții mai mult decât decente. A stat acolo o perioadă, iar mai apoi a vândut casa și s-a mutat din nou în ghetou, acolo unde locuiește și astăzi.

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, și-a închiriat tarabă și vinde în talcioc

Tăticul călăreț a dat cu piciorul practic la tot ajutorul primit, iar în mai puțin de un an s-a întors de unde a plecat. Neavând un loc de muncă stabil și rămas fără ajutor, Sergiu s-a apucat, se pare, de afaceri. În unele duminici merge împreună cu soția sa în talcioc, unde închiriază o tarabă și vinde fel de fel de obiecte. Cei care vin în talcioc spun că acele lucruri par să fie adunate de prin gunoaie, însă puțin contează asta.

”Vine din când în când la Talcioc, vinde de prin gunoaie”, a spus un vânzător din talcioc.

Din tăticul sărac, dispus să facă sacrificii, într-un tânăr certat cu legea

Sergiu Ion Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a ajuns să fie anchetat penal. În viața tânărului s-au schimbat multe, însă nu toate în bine. A ajuns să fie anchetat penal după ce a comis o infracțiune de neînțeles. Pe 13 mai 2020, Sergiu Ion Ciobotariu avea să fie oprit în trafic de polițiști. El se afla la volanul unui autoturism marca VW Golf, deși nu avea permis de conducere.

”Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vecinii tânărului spuneau la vremea respectivă că Sergiu și-a luat mașină.

”Am auzit în sat că l-a prins poliția la volan. Avea la un moment dat un Golf în curte, iar mai apoi am văzut un Range Rover. Nu mai este chiar același Sergiu”, spunea atunci un vecin de-al tânărului.

Cum a pierdut totul

Vă reamintim că, în urmă cu aproape doi ani, Sergiu semna actele pentru o casă, asta după ce sute de oameni au donat pentru el bani după ce reporterii BZI i-au prezentat povestea. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Imaginile cu el prin centrul Iașului au ajuns virale, iar viața lui s-a schimbat. Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile. Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea, având în vedere că împreună cu soția și copiii săi stăteau într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără niciun fel de condiții. Iată că, după un an, casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii BZI și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani.

Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată. Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, se descurcă acum cum poate de pe o zi pe alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`