Prima pagină » Sport » UTA se pregătește de Liga I! Imagini superbe de la noul stadion din Arad!

UTA se pregătește de Liga I! Imagini superbe de la noul stadion din Arad!

16 iun. 2020, 04:00,
în Sport

UTA se pregătește să revină în Liga I. Stadionul din Arad a costat în jur de 14 milioane de euro și va avea o capacitate de 12.000 de locuri.

UTA se pregătește să revină în Liga I. Lider autoritar în Liga 2, echipa din Arad are un motiv în plus să obțină promovarea. Va evolua pe prima scenă fotbalistică pe un stadion de 5 stele.
Stadionul din Arad a costat în jur de 14 milioane de euro și va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Din câte se pare, lucrările la noul stadion al celor de la UTA ar urma să fie gata în luna august, astfel că, dacă echipa pregătită de Laszlo Balint va promova, va putea debuta în Liga 1 pe noua arenă.

UTA atacă decizia FRF la TAS, chiar în timp ce se pregătește noul stadion din Arad

În urma pandemiei de COVID-19, FRF a decis ca în Liga 2 să se dispute un play-off între primele șase echipe la momentul întreruperii, iar punctele să fie înjumătățite, lucru care nu a fost pe placul celor de la UTA. În urma deciziei FRF, UTA Arad va intra în play-off-ul de promovare în prima ligă cu 25 de puncte, cu cinci avans față de ocupanta poziției secunde, Mioveni.

„Decizia e luată, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a II-a să intre în vacanță și să joace doar șase și alea cu înjumătățirea punctelor. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, să vedem ce o să fie.
Dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv mai târziu, normal că vom juca pentru că nu avem încotro, dar în tribunal la TAS sigur vom merge, indiferent când, în iunie, iulie, august”, a declarat Claudiu Drăgan, directorul de competiții de la UTA, pentru Agerpres.

Laszlo Balint, despre meciurile fără spectatori: „Este un minus categoric pentru noi”

UTA Arad se numără printre echipele care se bucură de suportul publicului în meciurile din Liga 2. Fanii „Bătrânei Doamne” au venit în număr mare la meciurile de pe micuțul stadion „Motorul” din Arad.

„Toată lumea știe că, cel puțin la meciurile de pe propriul stadion, am fost sprijiniți de un public numeros. Este un minus categoric pentru noi acest detaliu destul de important, de altfel. Este o situație generală, e adevărat că, cel puțin la nivel de Liga 2, nu foarte multe echipe se pot lăuda cu un aport consistent din partea publicului.
Noi suntem un caz fericit. Va trebui să ne descurcăm și așa. Una peste alta, din păcate, fotbalul fără spectatori devine o certitudine în viitorul imediat. Rămân la părerea că acest fotbal jucat pe stadioane goale nu are absolut niciun farmec și sper să depășim cât se poate de repede această situație și să ne revedem cu toții pe stadioane”, a mai punctat antrenorul UTA-ei Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *