Prima pagină » Eveniment-Social » La Iași a fost deschisă cea mai nouă şi modernă bază hipică din România! Universitatea de Științele Vieții investeşte pentru întreaga comunitate – FOTO, VIDEO, UPDATE

La Iași a fost deschisă cea mai nouă şi modernă bază hipică din România! Universitatea de Științele Vieții investeşte pentru întreaga comunitate – FOTO, VIDEO, UPDATE

20 oct. 2022, 14:15,
în Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a anunțat că astăzi, 20 octombrie 2022, este inaugurată mult așteptata bază hipică.

USV Iași a inaugurat un adăpost pentru animale, un teren de antrenament, un laborator de achitatie şi multe altele.

UPDATE: Prof.univ.dr.ing. Gerard Jităreanu, rectorul USVIași, a transmis un mesaj cu privire la inaugurarea bazei hipice.

„Ne bucurăm să avem o inaugurare. Inauguram baza hipica, cea care am început-o în în 2009, lucrările s-au oprit în 2012 şi le-am reluat în 2020. Iată astăzi cu bucurie o inauguram. Va fi un spaţiu pentru învăţare, pentru studenţi, vor învăţa tehnologia creşterii cabalinelor, medicii veterinari se vor ocupa de bolile specifice cailor de muncă şi cailor de sport şi în acelaşi timp va fi o infrastructură pentru publicul larg. Vor putea să vină copii, cei interesaţi să vadă cum se dresează caii, cum este sportul, sărituri, anduranţa. Sunt convins că şi pentru cei mici şi pentru cei mari va fi o plimbare plăcută în Copou”, a transmis rectorul USVIasi, prof.univ.dr.ing. Gerard Jităreanu.

Știre inițială

Această bază a fost construită din fonduri proprii, de la minister şi alte surse şi este destinată exclusiv studenţilor. Accesul publicului se va face, însă, nu va fi organizată cu scop de agrement.

În luna februarie 2019, Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USVIasi) a primit autorizaţie pentru Proiectului Urbanistic Zonal (PUZ) de a construi spaţii pentru procesul didactic de la disciplinele de echitaţie şi tehnologia creşterii cabalinelor pe terenul respectiv, aflat în spatele Muzeului Memorial ”Mihail Sadoveanu”, care este administrat de Muzeul Naţional al Literaturii din România (MNLR).

Astfel, acum, USV finalizează un proiect pe care l-a început în urmă cu mai bine de 13 ani, dar pe care l-a sistat în urma proceselor din instanţă. Conform PUZ-ului, a fost construită o bază hipică, un adăpost de animale, un teren de antrenament, un menaj acoperit şi vor fi amenajate tribune şi un laborator de echitaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`