Prima universitate care a deschis anul 2022-2023 a fost Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Totul, în prezența unor companii de top, în spații didactice modernizate. Un invitat special a fost dr. ing. Mihai Haraga care, timp de peste 15 ani, a condus în România unul dintre cele mai mari branduri de semințe de porumb și rapiță, dar și de erbicide. După ce a plecat de la conducerea Monsanto România, Haraga și-a construit propriul său business agricol bazat pe producția de semințe. În județul Iași, a pus pe roate grupul de firme Semtop cu care, în anii trecuți, a atins o cifră de afaceri de 220 de milioane de lei, circa 50 de milioane de euro
Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) a marcat deschiderea anului 2022-2023 printr-o ceremonie specială ce a fost organizată luni, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.
La eveniment au fost prezente oficialități locale, precum primarul Iașului, Mihai Chirica, Petru-Bogdan Cojocaru, prefectul, și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe. De asemenea, la manifestare au fost invitați rectori și prorectori ai universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.
USV Iași, prima universitate care a deschis anul 2022-2023
În acest context, echipa managerială, coordonată de prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, i-a aşteaptat pe invitaţi, profesori şi studenţi într-un spaţiu complet reamenajat atât din perspectiva zonelor didactice, cât şi a campusului. „Deschid acest an academic sub conceptul japonez Ikigai care este legat de îmbunătățirea muncii și a vieții. Aşadar, suntem sub momentul de acum 180 de ani, când Ion Ionescu de la Brad susținea primul curs din zona Științelor agronomice la nivel naţional. Mai departe, începem cursurile cu schimbări și investiții importante, ca reamenajarea campusului USV Iași, amfiteatrelor și laboratoarelor. Dragi studenți, mereu să vă întrebați ce puteți face și cum puteți fi utili ca profesioniști în societate”, a transmis prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu. Au fost refăcute curţile interioare şi exterioare, iar totul a fost schimbat din punct de vedere peisagistic. Un invitat special a fost dr. ing. Mihai Haraga care, timp de peste 15 ani, a condus în România unul dintre cele mai mari branduri de semințe de porumb și rapiță, dar și de erbicide.
După ce a plecat de la conducerea Monsanto România, Haraga și-a construit propriul său business agricol bazat pe producția de semințe. În județul Iași, a pus pe roate grupul de firme Semtop cu care, în anii trecuți, a atins o cifră de afaceri de 220 de milioane de lei, circa 50 de milioane de euro.
La USV Iași studiază aproximativ 4.500 de studenți la cele trei cicluri universitare
La cele patru facultăți ale USV Iași, ceremonia îi va avea în prim-plan pe studenții aflați în primul an de studii, în total fiind înmatriculați, la forma de studiu licență, peste 750 de tineri. La USV Iași studiază aproximativ 4.500 de studenți la cele trei cicluri universitare. În cadrul festivității au fost acordate premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții promoției 2022.
Două dintre cele mai importante premii oferite studenților, prin testament, sunt legate de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic. Acestea fost acordate celor mai buni studenți pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță. Astfel, Elena Diana Bujor și Andrei Darie de la Facultatea de Agricultură au primit premiul, în valoare de 1.000 de euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Ștefan Gabriel Dohotariu, absolvent al aceleiași facultăți, a primit bursa de 1.000 de euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.
Campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşului, peste 1.600 de locuri de cazare, peste 30 la sută de studenți bursieri, burse cuprinse între 750 și 1.200 de lei
Studenții USV Iași beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici și spital veterinar, bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare, ateliere de microproducție amplasate într-o clădire modernă care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare, campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşului, peste 1.600 de locuri de cazare, peste 30 la sută de studenți bursieri, burse cuprinse între 750 și 1.200 de lei, parteneriate internaționale de colaborare cu universități similare de pe 5 continente și din 32 de ţări.
Așadar, USV Iași, prima universitate care a deschis anul 2022-2023. Totul, în prezența unor companii de top, în spații didactice modernizate.