Prima pagină » Eveniment-Social » USV Iași organizează Competiţia Internaţională Ecotrophelia, în perioada 15-17 iunie 2023
USV Iași organizează Competiţia Internaţională Ecotrophelia, în perioada 15-17 iunie 2023

USV Iași organizează Competiţia Internaţională Ecotrophelia, în perioada 15-17 iunie 2023

17 mai 2023, 14:04,
în Eveniment-Social

În perioada 15 – 17 iunie 2023, USV Iași va organiza Competiţia Ecotrophelia – faza națională în parteneriat cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară (ASIAR) şi Platforma Food for Life România, parte a competiţiei Ecotrophelia Europe promovată în cadrul Platformei Food For Life.

Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor din facultăţile cu profil de industrie alimentară pentru dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative şi formarea de viitori specialişti pentru industria alimentară europeană.

Descrierea parteneriatului

Competiţia Internaţională Ecotrophelia, faza naţională, organizată de universitate în parteneriat cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară (ASIAR) şi Platforma Food for Life România, este parte a competiţiei Ecotrophelia Europe promovată în cadrul Platformei Food For Life.

Competiţia este deschisă tuturor studenţilor de la cursuri de licenţă şi master care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de pe teritoriul României.

Pentru fiecare echipă competiţia constă în prezentarea unui produs alimentar care să îndeplinească condiţiile stipulate în Regulamentul Competiţiei.

Numărul de studenţi din fiecare echipă trebuie să fie de cel puţin 2 (doi), dar nu mai mare de 10 (zece).
Pentru a lua parte la această competiţie, instituţia în care studenţii sunt înregistraţi trebuie să completeze un Formular de participare, iar fiecare echipă trebuie să întocmească Dosarul de participare, al cărui conţinut este descris în Regulamentul Competiţiei.

Juriul competiţiei va fi compus din maximum 7 personalităţi din domeniul industriei alimentare, agreate de organizatori ca fiind persoane competenţe şi independente. Juriul va evalua echipele participante la competiţie pe baza unei Grile de evaluare şi va acorda note pe Fişa de evaluare.

Echipele participante la Faza Naţională trebuie să facă o prezentare orală în limba engleză de maxim 15 minute, să prezinte în faţa juriului trei probe din produsul alimentar descris în dosar însoţite de ambalajul produsului, probe care, ulterior, să poată fi degustate de către membrii juriului.

Beneficiarii direcţi sunt studenţii de la cursurile de licenţă şi master din centrele universitare: Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Craiova, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi, Bacău, Miercurea Ciuc şi Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025