Usturoiul cu mierea este un remediu naturist folosit din cele mei vechi timpuri. Usturoiul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente. Multora le place, iar unora nu. Cu toate acestea, există multe moduri și rețete pentru prepararea sa, în special usturoiul marinat în oțet sau usturoiul în vodcă. Se servește înaintea felurilor principale ca aperitiv pentru a stimula pofta de mâncare. Cu toate acestea, usturoiul marinat în oțet are un efect negativ asupra activității stomacului.
Astăzi vrem să vă oferim un alt mod de a găti usturoiul, fără efecte negative asupra sănătății. Este usturoiul și miere. Acest fel de mâncare are un efect tonic și vindecător. Remediul tonifică splina și stomacul. Usturoiul, umplut cu miere, devine mai moale după câteva zile, își pierde gustul și mirosul ascuțit și, în același timp, capătă proprietăți medicinale. Chiar dacă mănânci mult, arsuri la stomac și alte manifestări incomode nu vor apărea.
Usturoi cu miere: Pentru ce ajută acest medicament natural
Mierea conține fructoză, glucoză, minerale și alți nutrienți. Considerată a fi un excelent remediu de frumusețe, mierea este foarte benefică pentru îngrijirea pielii, cu excepția cazului în care persoana este alergică la miere.
Usturoiul cu miere este recomandat in special sexului feminin. Nu numai că are un efect benefic asupra pielii, dar joacă și un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire. Sulfurile conținute de usturoi ajută la eliminarea radicalilor liberi.
Usturoiul este un excelent profilactic împotriva răcelii, întărește sistemul imunitar, iar usturoiul ajută și la curgerea nasului și la tuse. Consumul regulat de usturoi cu miere poate inhiba eficient acumularea de depozite grase in vasele inimii si creierului, scade nivelul de colesterol. În același timp, promovează circulația sângelui în întregul corp, ajută la extinderea vaselor inimii și creierului și previne apariția trombozei cerebrale și a aterosclerozei.
Cum să pregătești corect remediul: Sfaturile bătrânilor
Cel mai bine este să alegi usturoiul violet. Iar mierea trebuie să fie lichidă și naturală, conține cantitatea maximă de nutrienți. Astfel, trebuie să cureți usturoiul bine de piele. Bătrânii spun că nu este recomandat să speli cățeii de usturoi cu apă, este suficient să-i ștergeți cu un prosop de bucătărie uscat sau ușor umed. Ulterior pune cățeii de usturoi într-un recipient, turnând peste miere. Aceasta trebuie turnată într-o cantitate suficientă pentru a acoperi complet usturoiul. Ulterior închide recipientul ermetic cu un capac.
Usturoiul trebuie infuzat timp de aproximativ 3 luni. În același timp, trebuie spus că cel mai delicios usturoi se obține după opt luni, gustul ascuțit al usturoiului dispare complet.
Remediul are un efect bactericid puternic. Teoretic, usturoiul depozitat într-un recipient sigilat nu se va strica. Dacă ai deschis deja un borcan cu un astfel de usturoi, acesta poate fi încă păstrat doi ani, dar te asigurăm că îl vei mânca mult mai repede.
Trebuie să știi că bulbii plantei de usturoi conține compuși tiosulfați, cum ar fi disulfura de alilpropil și disulfura de dialil. Ca urmare a reacției enzimatice care are loc atunci când bulbul este tăiat sau zdrobit, acești compuși sunt transformați în alicină, care inhibă sinteza colesterolului în ficat și, prin urmare, duce la scăderea concentrației acestuia în sânge.
De asemenea, îți poți pregăti și o băutură din usturoi cu miere. Aceasta este foarte benefică când suferi de viroză. Dacă vei bea la fiecare 8 ore acest remediu, timp de o săptămână, vei simți cum se ameliorează tusea și durerea în gât.