Prima pagină » Sanatate » Usturime pe limbă tratament naturist: Cele mai eficiente soluții care vor ameliora disconfortul

Usturime pe limbă tratament naturist: Cele mai eficiente soluții care vor ameliora disconfortul

21 feb. 2022, 10:41,
în Sanatate

De cele mai multe ori, o usturime pe limbă se vindecă cu un tratament naturist. Acest disconfort apare la iubitorii de mâncare prea condimentată. Cu toate acestea, arderea constantă a limbii este un simptom dureros. Acesta poate apărea din cauza mai multor boli.

O senzație de arsură pe limbă apare atunci când fibrele nervoase ale limbii, care sunt responsabile pentru durere și căldură, transmit un semnal creierului. Alimentele picante și unele substanțe irită fibrele nervoase. De exemplu, atunci când fumezi sau după ce mănânci fructe precum ananasul, limba începe să ardă. Aceasta este o reacție naturală a organismului care nu trebuie considerată o patologie.

persoana care sufera de usturime pe limba si sta cu ea afara

Ceaiurile sau tincturile cu ingrediente active din plante precum salvie, frunze de nalbă, flori de tei, aloe vera, cuișoare au un efect calmant

Din ce cauză apare arsura pe limbă: Cum se manifestă acest sindrom

Sindromul gurii arzătoare descrie o durere în gură. Aceasta este cauzată de deteriorarea fibrelor nervoase de natură neinflamatoare. Mai bine spus un „scurtcircuit al sistemului nervos”. În urma acestuia creierul nu mai este capabil să dezactiveze receptorii durerii. Acesta începe să transmită continuu semnale de durere și arsură către creier. Unii oameni suferă, de asemenea, de gura uscată sau tulburări ale gustului în același timp.

De cele mai multe ori, în cazul acestui sindrom nu există modificări vizibile pe limbă. Însă, există situații în care cerul gurii se poate inflama. De asemenea, pot apărea vezicule, coșuri sau pete roșii. Petele roșii se pot extinde și pe față. Acestea sunt adesea un semn al unei afecțiuni medicale subiacente.

persoana care tine un piper picant in gura

Apele de gură sau pastilele care conțin anestezice antiinflamatoare sau locale, cum ar fi lidocaina, pot ajuta pentru ameliorarea simptomului

Un astfel de disconfort poate apărea din cauza unei boli dentare. Protezele dentare inadecvate, bolile gingiilor, cariile sau alte infecții bucale pot provoca o senzație de arsură în gură și pe limbă.

De asemenea, simptomul se poate manifesta în urma unei inflamații a mucoasei bucale. Inflamația sau iritația mucoasei bucale poate apare din cauza chimioterapiei sau radiațiilor. În plus, aceasta se poate manifesta din cauza contactului frecvent cu unii acizi. De exemplu, în cazul unor arsuri la stomac sau vărsături, se poate manifesta inflamarea mucoasei bucale.

Usturime pe limbă: Tratament naturist pentru a scăpa rapid de simptom

Tratamentul pentru arderea limbii depinde de cauza apariției bolii. Dacă afecțiunea de bază este identificată și tratată cu succes, senzația de arsură dispare. De asemenea, la aproximativ jumătate dintre cei afectați, senzația de arsură de pe limbă poate dispărea la fel de brusc cum a apărut.

Apele de gură sau pastilele care conțin anestezice antiinflamatoare sau locale, cum ar fi lidocaina, pot ajuta pentru ameliorarea simptomului.

Ceaiurile sau tincturile cu ingrediente active din plante precum salvie, frunze de nalbă, flori de tei, aloe vera, cuișoare au un efect calmant. Foarte eficientă este gargara cu apă sărată sau suptul cuburilor de gheață. Pentru a calma durerea este important să bei suficientă apă pentru a preveni uscarea gurii. Băuturile potrivite sunt, apa plată sau ceaiul din plante. Este mai bine să eviți sucurile de fructe, deoarece acestea pot irita și mai mult limba.

persoana care sufera de usturime pe limba si sta cu ea afara

Un astfel de disconfort poate apărea din cauza unei boli dentare

În timpul unui tratament trebuie să fii atentă la igiena orală. Folosește doar produse de îngrijire care sunt potrivite pentru tine. De asemenea, foarte indicate de specialiști sunt tehnicile de relaxare. Precum antrenamentul autogen, meditația sau yoga. Acestea te pot ajuta la îmbunătățirea bunăstării mentale și, astfel, contribuind la gestionarea durerii.

Pentru a scăpa de usturime pe limba nu este suficient doar un tratament naturist. Este bine să eviți alimentele care pot provoca iritații. Acestea presupun, de exemplu, fructele acide precum ananasul și citricele, precum și roșiile, oțetul, sucurile și cafeaua. De asemenea, alimentele picante, alcoolul și nicotina. Toate aceste substanțe irită, de asemenea, mucoasa gurii și pot crește usturimea la nivelul limbii.

persoana care sufera de usturime pe limba si sta cu ea afara

O senzație de arsură pe limbă apare atunci când fibrele nervoase ale limbii, care sunt responsabile pentru durere și căldură, transmit un semnal creierului


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024