Prima pagină » Sanatate » Usturime în zona intimă – Iată ce boli anunță acest disconfort și la ce remedii puteți apela

Usturime în zona intimă – Iată ce boli anunță acest disconfort și la ce remedii puteți apela

03 iun. 2022, 11:26,
în Sanatate

Dacă vă confruntați cu usturime în zona intimă, un control de rutină este recomandat. Acestea pot fi din cauza unor infecții sau din cauza expunerii la anumiți factori iritanți. Cele mai frecvente boli ce provoacă un astfel de disconfort sunt cele cu transmitere sexuală.

Pentru a calma simptomele, puteți apela la câteva remedii naturale. Acestea reduc senzațiile de usturime, arsură sau mâncărimile.

Usturime în zona intimă – Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală la femei

Usturimile în zona intimă nu trebuie ignorate. Disconfortul poate ascunde probleme mai grave ce trebuie tratate cu ajutorul medicului specialist. În cazul în care vă confrunți cu o astfel de situație, trebuie să știți faptul că în majoritatea cauzelor este vorba despre o infecție sau bacterie. Cele mai frecvente boli sunt cele cu transmitere sexuală. De aceea este indicat ca actual sexual să fie întotdeauna unul protejat. Printre astfel de boli se numără Trichomoniaza, Gonoreea, Chlamydia și Herpesul genital. În cazul infecției cu Trichomoniaza, simptomele mai pot include dureri în timpul actului sexual, dureri la urinare, iritație și mâncărimi vaginale.

De asemenea, secrețiile vaginale pot fi de culoare galbenă, albă, verde și însoțite de un miros puternic. Pe lângă usturime în zona intimă, în cazul Gonoreei, persoanele pot avea febră, senzație de arsură și durere la urinare, scurgeri vaginale anormale însoțite de sânge și dureri în timpul actului sexual. De asemenea, Herpesul genital este cel mai ușor de recunoscut, afecțiunea fiind însoțită de usturime și disconfort din cauza ulcerațiilor. Durerile și arsurile se mențin până când infecția dispare. Totodată, disconfortul poate apărea și din cauza unei eczeme, expunerea la anumiți factori iritanți sau la începutul menopauzei.

Remedii naturiste ce ameliorează disconfortul

Dacă usturimile din zona intimă sunt produse de infecții, acestea trebuie tratate prin intermediul unui tratament medicamentos. Nu este indicat să vă scărpinați în zona intimă pentru că este posibil să agravați iritația. Uleiul de cocos este unul dintre remediile naturale la care puteți apela în astfel de situații. Acesta are proprietăți antifungice și poate fi aplicat local pentru a calma simptome precum dureri, iritații și usturimi. Puteți apela și la suplimente pe bază de chimen negru. Acestea reduc senzațiile de mâncărime, scurgerile vaginale, usturimile și disconfortul creat de infecții. În cazul ciupercilor fungice, uleiul de oregano este indicat deoarece conține substanțe precum timol și carvacrol. 

Trebuie să aveți grijă că acest produs este unul destul de puternic și trebuie amestecat cu cel de migdale dulci, ulei de măsline sau cocos. Totodată, dușurile reci și gheața pot calma usturimile și mâncărimile. Un alt leac la care puteți apela este iaurtul. Produsul trebuie să fie fără îndulcitori și fără arome. Veți avea nevoie de 125 mililitri de iaurt natural și un tampon. Acesta va fi înserat în iaurt, apoi îl veți introduce în vagin. Se va lăsa aproximativ două ore și se va repeta procedeul de două ori pe zi, până observați că simptomele sunt ameliorate. 

Dacă vă confruntați cu usturime în zona intimă trebuie să consultați de urgență medicul specialist. În urma acestuia veți primi tratamentul potrivit pentru afecțiunea pe care o aveți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *