Prima pagină » Actualitate » USR revoltat de decizia liberalilor de a face alianță cu PSD. Dan Barna: „PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul”
USR revoltat de decizia liberalilor de a face alianță cu PSD. Dan Barna: „PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul”

USR revoltat de decizia liberalilor de a face alianță cu PSD. Dan Barna: „PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul”

09 nov. 2021, 10:16,
în Actualitate

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a făcut mai multe declarații privind decizia PNL de a se alia cu PSD în vederea formării unei majorități guvernamentale, considerând că decizia nu a fost luată pentru binele României.

USR susține că prin acest gest, Partidul Național Liberal a ales „hoția”, prin alăturarea cu social-democrații.

Dan Barna face declarații despre decizia liberalilor de a se alia cu PSD

Vestea că liberalii au decis să negociere cu PSD pentru a forma un nou Guvern, nu a lăsat indiferent pe cei din USR, mai multe voci ridicându-se pentru a critica ca acest gest al liberalilor. Dan, Barna, vicepreședintele USR a declarat faptul că PNL putea mai mult, însă a ales stagnarea, lucru care nu va aduce nimic bun românilor.

”PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună”, a scris Dan Barna într-o postare pe Facebook.
Acesta mai adaugă faptul că cea mai bună variantă pentru România, a acesta să iasă din crizele actuale erau o alianță cu USR.

USR reacționează la hotărârea PNL de a negocia cu PSD

De asemenea, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR a afirmat faptul că PNL a ales „hoția” în locul reformelor pe care le puteau face cu USR. Mai mult de atât, acesta susține că de acum, USR va intra în opoziție, pentru a arăta românilor adevărata față.

”În locul reformelor alături de USR, PNL a ales hoția alături de PSD.

O mână de lideri PNL împinși de la spate de Klaus Iohannis au ales să trădeze votul primit acum un an. Pentru a-și păstra privilegiile lor, au ales să răpească șansa istorică la modernizare pe care România o avea printr-o guvernare de centru-dreapta.

După ce am înghețat în stradă la OUG 13 cu sutele de mii, suntem aproape să vedem din nou justiția pe mâna PSD.

USR s-a luptat 4 ani, din Parlament și din stradă, împotriva PSD. Din opoziție am reușit să-i blocăm. De la Guvernare am luptat pentru a pune România pe o direcție reformistă, în care profesioniștii își găsesc locul în administrație, iar înțelegerile pe sub masă nu își mai au locul.

Nu am cedat și nu vom ceda presiunilor. Minciuna are picioare scurte și românii nu îi vor uita pe cei ce i-au mințit.

Lupta USR merge mai departe.”, scrie Ionuț Moșteanu.

PNL va negocia cu PSD pentru formarea majorității

Luni seara, 8 noiembrie 2021, în cadrul ședinței pe care PNL a avut-o, aceștia au decis prin vot dorința de a începe negocierile cu social democrații în vedere formării unei majorități alături de UDMR. Liberalii au declarat faptul că este necesar ca PNL să asigure o majoritate pentru a rămâne la guvernare.

„A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare. Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fişă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, au precizat liberalii.

De asemenea, privind aceste negocieri, PSD a declarat prin Sorin Grindeanu, faptul că social democrații au pregătit măsuri urgente pentru a ajuta România să iasă din criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *