USR rămâne fără parlamentari din cauza lui Dacian Cioloș. După demisiile recente, alţi 5 parlamentari au ales să plece la formațiunea condusă de Cioloș, REPER.
Dacian Cioloș a anunțat recent că a demisionat din USR și că îşi va face propriul partid. Dacian Cioloș a devenit frustrat după ce nu a reușit să-și impună planul de conducere a USR, iar în acest fel a fost forțat să renunțe la funcția de conducere pe care o deținea.
USR rămâne fără parlamentari după demisiile recente
Conform datelor curente, USR rămâne fără parlamentarii necesari pentru a ataca la CCR legile propuse şi votate de majoritate. Concret, 5 parlamentari şi-au dat demisia din formaţiunea condusă de Cătălin Drulă și au ales să se înscrie în formaţiunea lui Dacian Cioloș. Vorbim despre deputatul Andrei Lupu, fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, Oana Cambera, deputat de Ilfov, Daniel Toda, deputat de Timiș și Cristian Paul Ichim, deputat de Bacău.
Lucrurile nu sunt foarte fericite pentru formaţiunea politică pentru că a mai rămas doar cu 46 de deputați. Poate părea un număr confortabil, dar nu e nici pe departe așa. Cu numărul de 46 de deputaţi, USR nu mai poate contesta legile la Curtea Constituţională.
Din aceste considerente, USR se vede nevoit să negocieze cu alte partide obținerea de semnături necesare pentru a contesta legile. Printre partidele cu care pot negocia este partidul condus de Ludovic Orban, Forța Drepţi. Treaba va fi tot mai dificilă pentru că dacă negocierile cu Ludovic Orban nu vor da roade, atunci vor fi nevoiţi să apeleze la foştii colegi de la REPER sau chiar la AUR. Ambele posibilităţi sunt foarte dificile, pe de o parte USR nu ar vrea să îi valideze politic pe cei de la REPER, iar relaţia cu parlamentarii AUR este una rece.
nu există.
Dacian Cioloș şi-a dat demisia din USR după ce a fost alungat de la şefia partidului
Dacian Cioloș a câștigat de drept alegerile interne ale USR, în fața lui Dan Barna. Congresul nu a fost lipsit de incidente, dar la sfârșitul acestuia, cei doi candidaţi și-au strâns mâinile spunând că formaţiunea politică din care fac parte nu adopta metehnele vechii clase politice. Totuşi, la puţin timp lucrurile au stat la polul opus. Majoritatea conducerii făcea parte din gașca lui Barna și a refuzat să-i adopte planul de reforme pe care Cioloș, în calitate de președinte a dorit să îl impună. Acesta a amenințat cu demisia, lucru care s-a şi întâmplat pentru că forul de conducere al USR a rămas neclintit în decizia de a nu-i vota proiectul.
La câteva luni după ce demisia din funcţia de președinte, Cioloș şi-a deput demisia din USR și a anunțat că îşi va face un nou partid. În REPER este de așteptat să se mai înscrie membri USR, mai ales cei care au făcut parte din partidul PLUS care a fost înfiinţat de Cioloș şi care a fuzionat cu USR. În concluzie, USR rămâne fără parlamentari, dar cel mai probabil şi fără votanți, pentru ca în perioada în care au fost la Guvernare au stârnit furia susţinătorilor prin lipsa de reforme propuse.
Intarata-i. drace!!!