USR PLUS s-a răzgândit din nou. Miniștrii nu își vor mai da demisiile - VIDEO

USR PLUS s-a răzgândit din nou. Miniștrii nu își vor mai da demisiile – VIDEO

06 sept. 2021, 11:46
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, în cadrul unei intervenții publice, astăzi, 6 septembrie 2021, a fost interpelat dacă miniștrii USR PLUS își mai depun demsisiile și de ce anume depinde acest lucru. Astfel, oficialul a menționat faptul că depinde de fiecare dintre ei.

„Va fi o discuție în cursul zilei de azi, cu siguranță. Vom vedea ce se mai întâmplă în plan politic. Este o întâlnire la Cotroceni, vom vedea, poate în al 13-lea ceas și într-un moment de responsabilitate față de țară a celor doi oameni de stat, Florin Cîțu va face un pas în spate și toată lumea se întoarce la treabă, vine un premier din partea PNL, votăm în câteva zile și dăm drumul la treabă”, a declarat liderul deputaților USR PLUS la Parlament.

El apreciază că această decizie ar fi una „înțeleaptă”.

„Sper că aceasta va fi decizia. Ar fi o dezicie înțeleaptă, de oameni de stat, care ar debloca această situație”, adaugă Ionuț Moșteanu.

Reamintim faptul că premierul Florin Cîţu a fost convocat, luni, la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, pentru o discuţie pe tema crizei guvernamentale.

USR PLUS, despre acuzațiile de suspiciuni de fraudă la moțiune

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu spune despre suspiciunile legate de semnăturile de pe moțiunea de cenzură USR PLUS AUR că acestea sunt olografe și că doar semnatarul poate contesta semnătura, iar până în prezent niciun parlamentar nu a contestat acest lucru. „Totul e o perdea de fum”, spune Mușteanu.

„Este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă. (…) Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar din cei care au semnat moțiunea nu și-a contestat semnătură. Totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe de scaunul de la Palatul Victoria”, a spus Moșteanu.

Ionuț Moșteanu: „O semnătură olografă e valabilă. Cîțu încearcă să se mai agațe, pentru câteva zile, de scaunul de la Palatul Victoria”

Moșteanu a mai spus că, „de un an și ceva, se admit semnături olografe, trimise scanat de către parlamentari, pentru înregistrarea proiectelor de legi. Sunt astfel de inițiative care au devenit legi pentru români cu semnături olografe, trimise scanat”.

”Suntem în pandemie, stare de alertă, am încercat să ținem deplasările la minim atunci când s-a putut”, a adăugat Moșteanu.

De asemenea, el a precizat că ”există preluare pe suport digital al semnăturii olografe a fiecărui român, atunci când merge la pașapoarte, la permise, la consulate, la ANAF…”.

”O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă, o declarație de voință a semnatarului. Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar dintre cei care au semnat moțiunea nu își contestă semnătura”, a continuat Moșteanu, acuzând că „totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe, cu disperare, pentru câteva zile, de scaunul de la Palatul Victoria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *