Prima pagină » National » USR-PLUS l-ar propune tot pe Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiţiei, după ce Florin Cîțu l-a remaniat – SURSE
USR-PLUS l-ar propune tot pe Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiţiei, după ce Florin Cîțu l-a remaniat - SURSE

USR-PLUS l-ar propune tot pe Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiţiei, după ce Florin Cîțu l-a remaniat – SURSE

02 sept. 2021, 12:40,
în National

Președintele Klaus Iohannis a semnat ordinul de remaniere trimis de premierul Florin Cîțu, iar cei din USR-PLUS par să nu accepte că au pierdut. Din aceste considerente, în pofida faptului că Stelian Ion a fost remaniat, USR-PLUS l-ar nominaliza pentru funcţia de ministru al Justiţiei tot pe acesta.

Klaus Iohannis a semnat remanierea lui Florin Cîțu, în timp ce Ludovic Orban a îndemnat la calm şi echilibru şi în timp ce cei din USR-PLUS amenință cu moţiunea de cenzură.

USR-PLUS l-ar propune tot pe Stelian Ion la Ministerul Justiţiei

Conform datelor existente până acum, USR-PLUS nu renunță la Stelian Ion pentru șefia Ministerului Justiţiei. De altfel, conform surselor celor de la stiripesurse, nouă propunere este tot în persoana celui proaspăt remaniat.

Sursele din interiorul USR-PLUS susțin că nici nu se pune problema să propună un alt nume pentru șefia ministerului Justiției. Partidul se ține tare pe poziție, anunță că nu cedează, iar propunerea rămâne tot Stelian Ion: „Propunerea noastră rămâne Stelian Ion și fără Cîțu premier.

De altfel, Stelian Ion a declarat, după primirea veștii că președintele a semnat remanierea acestuia că vede nepotrivită numirea interimară a lui Lucian Bode la șefia Justiției:

“O văd nepotrivită din prisma faptului că în urma negocierii care s-a făcut la un moment dat, acest portofoliu revenea USR PLUS. O văd ca pe un semnal pe care l-a dat unilateral premierul Florin Cîţu că vrea să îndepărteze USR PLUS de la guvernare. Este alegerea domniei sale, unilaterală, având şi alţi miniştri în cadrul Guvernului. Nu era mulţumit de activitatea unui ministru, nu era mulţumit de activitatea mea, avea atributul acesta, deşi încălca grav înţelegerea din coaliţie, dar în orice caz, dacă dorea să păstreze coaliţia, trebuia să numească interimar un ministru USR PLUS. Altfel e semnalul că vrea să distrugă această coaliţie”, a afirmat Stelian Ion.

Miniștrii USR-PLUS și-ar depune mandatele din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu

O altă informație a fost făcută publică de parlamentarul USR-PLUS Cristian Seidler care susține că formațiunea politică din care face parte ia în calcul demisia în bloc. Concret, miniștrii USR-PLUS și-ar depune mandatele din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu.

 

De altfel, sursele politice au declarat că cei din USR-PLUS negociază cu PSD votarea unei moțiuni de cenzură. Totuși, Ludovic Orban a îndemnat la calm și la echilibru și la oprirea unor eventuale negocieri cu PSD despre care consideră că nu trebuie să ajungă la Guvernare.

Ca președinte al PNL, sunt în primul rând un garant al unităţii PNL, dar în acelaşi timă, obiectivul meu este de a garanta funcţionarea Coaliţiei care a format majoritatea parlamentară. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice să susţină programul de Guvernare. Orice plecare poate duce la pierderea majorităţii (…)

Ne-am unit în această coaliţie pentru a împiedica accesul PSD la putere. Astăzi, fără să fiu informat, colegii mei au convocat Biroul Permanent fără ştirea mea. Nu am fost informat şi am decis să nu particip la şedinţa această. Președintele PNL este garantul acestui partid, nu ştiu, dacă nu am fost informat, dacă s-au respectat normele legale. Vreau să convoc un astfel de întrunire cu respectarea restricţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *