Prima pagină » Actualitate » USR-PLUS ar putea ieși de la guvernare ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu! Liderii formaţiunii politice se întrunesc într-o şedinţă
USR-PLUS ar putea ieși de la guvernare ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu! Liderii formaţiunii politice se întrunesc într-o şedinţă

USR-PLUS ar putea ieși de la guvernare ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu! Liderii formaţiunii politice se întrunesc într-o şedinţă

14 apr. 2021, 12:01,
George Cristian în Actualitate

Cutremur pe scena politică după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Demiterea acestuia ar putea cauza o eventuală ieșire de la guvernare a celor de la USR-PLUS. Tot mai multe voci din cadrul USR-PLUS cer ieşirea de la guvernare.

De altfel, premierul a semnat ordinul de demitere şi a secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, după gafa făcută de aceasta.

USR-PLUS ar putea ieşi de la guvernare după ce Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu

Conform unor surse din Parlament, unii lideri din USR-PLUS doresc ieşirea de la guvernare ca răspuns a faptului că premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu, dar și pe Andreea Moldovan:

Una dintre vocile critice este cea a lui Ionuț Moșteanu, liderul USR-PLUS, șeful grupului parlamentar din Camera Deputaţilor. Acesta a anunţat că se va face de urgentă o şedinţă în partid şi că totul este un gest de agresiune din partea premierului. Moșteanu a declarat că în şedinţa se va lua în calcul inclusiv ideea de a ieşi de la guvernare a formaţiunii politice:

„Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu.

„Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu.

Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie. „, a declarat Moşteanu.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu. Acest lucru a venit ca urmare a unei gafe făcută de secretarul de stat Andreea Moldovan care a semnat un nou ordin de carantinare a localităţilor din România.

Premierul s-a arătat indignat că acest lucru s-a întâmplat fără ştiinţa lui sau a altor factori din Guvern. De altfel, conform unor declaraţii făcute de avocatul Gheorghe Piperea se pare că ordinul semnat este ilegal şi are iz penal pentru că un secretar de stat nu are dreptul de semnătură a unui document de acest fel.

” Secretarii de stat nu au dreptul de a semna ordine de ministru care afectează drepturi și libertăți, chiar dacă li s-au delegat unele atribuții ale ministrului”. susține avocatul.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal. a conchis avocatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`