Prima pagină » Actualitate » USR-PLUS ar fi dispus să negocieze cu PSD viitoarea moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu – SURSE
USR-PLUS ar fi dispus să negocieze cu PSD viitoarea moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu - SURSE

USR-PLUS ar fi dispus să negocieze cu PSD viitoarea moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu – SURSE

02 sept. 2021, 11:23,
BZI.ro, în Actualitate

Noi detalii ies la iveală în legătură cu scandalul din Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR. Se pare că cei de la USR-PLUS ar fi dispuși să negocieze cu PSD în vederea susţinerii unei eventuale moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

De altfel, nici în PNL lucrurile nu sunt mai puţin tensionate. Alte surse politice spuneau faptul că o parte dintre parlamentarii liberali sunt dispuşi să voteze împotriva premierului Florin Cîțu.

USR-PLUS ar negocia cu PSD viitoarea moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Cei din USR-PLUS ar fi dispuşi să negocieze dărâmarea Guvernului Cîțu, spun surse politice pentru stiripesurse. De altfel, cei din USR-PLUS sunt nervoşi că în cursul serii trecute, Dan Barna ar fi fost sunat de Florin Cîțu care i-ar fi spus că președintele Klaus Iohannis şi-ar fi dat acordul remanierii lui Stelian Ion. Din acest motiv, USR este hotărât să nu dea un pas înapoi. În plus, o variantă este aceea ca astăzi ei să înceapă negocieri cu PSD pentru moţiunea de cenzură.

USR ar vrea ca moţiunea lor de cenzură împotriva guvernului Cîţu să fie sprijinită şi de social-democraţi, astfel că ar vrea să negocieze cu partidul condus de Marcel Ciolacu. De altfel, scandalul a început în momentul în care premierul a dorit adoptarea proiectului Anghel Saligny, fără avizele necesare venite din partea celor de la USR-PLUS, în speţă de la Ministerul Justiţiei.

Demiterea lui Stelian Ion a generat un scandal de proporţii din partea USR-PLUS

Faptul că ministrul Stelian Ion a fost remaniat de Florin Cîțu a venit ca un trăsnet în USR-PLUS. Liderii formaţiunii politice, Dacian Cioloș şi Dan Barna au anunţat că nu vor să negocieze rămânerea la Guvernare decât în contextul în care premierul Florin Cîțu va fi demis sau își va da demisia

La polul opus, nici în PNL lucrurile nu stau foarte bine mai ales în contextul alegerilor interne din formațiunea politică care a împărţit partidul în două tabere. De altfel, sursele arătau faptul că o parte din tabăra lui Ludovic Orban ar vota viitoarea moţiune de cenzură depusă de USR-PLUS.

 

Ludovic Orban susține că PNL trebuie să fie unit și să nu fie pusă în pericol

Ludovic Orban face o serie de declaraţii în contextul scandalului din Coaliția din USR-PLUS și PNL. Președintele PNL face îndemn la calm şi îi somează pe membrii Guvernului la echilibru şi la respect

Ne-am angajat la pace politică, muncă în folosul oamenilor, la o guvernare performantă care să ducă la creșterea vieţii, nivelului. Suntem astăzi într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câștigat, nici premierul Cîțu, nici USR-PLUS.

Ca președinte al PNL, sunt în primul rând un garant al unităţii PNL, dar în acelaşi timă, obiectivul meu este de a garanta funcţionarea Coaliţiei care a format majoritatea parlamentară. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice să susţină programul de Guvernare a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *