Prima pagină » Titlurile zilei » USR Iași nu a plătit chiria pentru un spațiu ultracentral oferit de primărie! Șefii partidului, strânși cu ușa pentru o sumă ridicolă. Scuza: „Nu puteam să montăm nicio reclamă luminoasă” – FOTO

USR Iași nu a plătit chiria pentru un spațiu ultracentral oferit de primărie! Șefii partidului, strânși cu ușa pentru o sumă ridicolă. Scuza: „Nu puteam să montăm nicio reclamă luminoasă” – FOTO

14 oct. 2022, 02:00, 12 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Datorie rușinoasă pentru USR Iași. După ce a primit un spațiu ultracentral pe strada 14 Decembrie 1989 de la Primăria Iași, conducerea partidului nu a mai plătit chiria, deși era modică. Au fost invocate mai multe mofturi legate de vadul și vizibilitatea spațiului

Partidul Uniunea Salvați România (USR), filiala județeană Iași, are din nou probleme de imagine din cauza unui spațiu ultracentral primit de la primărie. După alegerile din toamna anului 2020, USR a solicitat un spațiu adecvat pentru desfășurarea activității curente. Abia pe data de 28.01.2022, Consiliul Local a aprobat atribuirea unui spațiu identificat pe strada 14 Decembrie 1989, la etajul al doilea, cu o suprafață utilă de 113,5 metri pătrați. Chiria era modică, de 292 de lei pe lună, plus costurile legate de utilități. Deși au semnat contractul pentru utilizarea respectivului spațiu, situat într-o clădire aflată pe lista monumentelor istorice, filiala ieșeană a USR a decis să refuze „cadoul” primăriei.

A preferat să plătească chirie pentru un spațiu de pe bd. Independenței, nr. 19, contractul fiind semnat cu patronul magazinului „EMI” (comercializare articole casnice), care deține un spațiu comercial mai mare. Lunile au trecut și, deși USR nu a folosit spațiul primăriei, a adunat datorii la bugetul local. În edițiile trecute, au fost prezentate situații când membrii USR și-au anunțat retragerea din filială.

USR Iași nu a plătit chiria pentru un spațiu ultracentral timp de aproape 7 luni

Recent, Primăria Iași a verificat situația contractelor încheiate cu chiriașii. Ajungând la capitolul „partide”, s-a constatat că USR nu a plătit chiria încă din 18.01.2022. La data de 31.08.2022, USR adunase o datorie de 2.252 de lei, la care se adaugă și penalitățile. Deși suma este modică, nu a fost achitată. Ștefan Tanasă, președintele USR Iași, spune că partidul nu a folosit nici măcar o zi spațiul primăriei, deși există un angajament semnat.

„Nu am semnat procesul-verbal de preluare a spațiului. Nu am funcționat o secundă acolo. Am avut o discuție pentru ca acel contract să fie reziliat. Spațiul respectiv nu putea fi preluat pentru că erau multe probleme legate și de plata utilităților. Nu aveam un contor separat, cheltuielile veneau pe toată clădirea. Nimic nu era bun, erau multe spații comune. Nu am primit un spațiu adecvat, ni s-a propus doar în zone ascunse, fără vad”, a spus președintele USR, fost subprefect de Iași, schimbat din funcție în toamna anului 2021.

De precizat ca Primăria Iași a notificat USR, în ultimele luni, că trebuie să achite datoria, dar nu a primit nicio reacție. Adresa de corespondență declarată de partid este la București. Din informațiile deținute de BZI, președintele filialei nici măcar nu a predat cheile de la spațiul din strada 14 Decembrie 1989.

Au refuzat spațiul pentru că nu puteau să agațe o firmă luminoasă

Ștefan Tanasă a mai spus că nici măcar nu putea să monteze pe clădirea primăriei o firmă luminoasă care să-i atenționeze pe trecători că în imobil se află sediul USR.

„Clădirea unde am primit spațiul este monument istoric. Nu puteam să dăm un var, să montăm o reclamă luminoasă. Am vorbit la Juridic și se caută o soluție pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă. Vom discuta și la primărie”, a mai spus șeful USR.

Nici actualul sediu de pe bd. Independenței nu este vizibil, dar Ștefan Tanasă a promis că va avea o semnalizare conformă după ce va primi avizele de la Primăria Iași. Reprezentanții primăriei nu au comentat situația creată în jurul spațiului ultracentral. Nici Cosette Chichirău, deputat USR, nu a putut fi contactată pentru a oferi explicații despre modul în care a fost abordat contractul cu Primăria Iași. Cert este că municipalitatea vrea să recupereze debitul, motiv pentru care a acționat USR în instanță, la Judecătoria Iași.

Deocamdată, nu a fost stabilit un termen de judecată. USR Iași nu a plătit chiria pentru un spațiu ultracentral oferit de primărie, dar a preferat să achite prețul pieței pentru alt spațiu.

Comentarii
  • Răilor, niste imbecili Tanasă Stefan si Paula Closet Chichirau. L-ati dat afara pe Cezarica Alex Baciu, sa vad eu cine o sa vă mai vandă ciorapi la iarna!!!

  • Da uniunea salvați rahaturile lbgtq–-părinte 1&2–

  • Da…un spațiu pentru care nici nu s-a semnat pvr…

  • In lipsa semnăturilor de pe atribuirea contractului, preluare a spațiului …le sujeti ….

  • Denuntati contractul si plecati de unde ati venit .Mofturi de fata mare .Puneti mana la munca PUTORILOR,daca vreti confort .

  • Pai daca nu aveau,,Vad”…Adica cum?E vreun magazin si nu poate sa vanda ca nu e vad??Vai de capul lui de partid si de oame i din astia…

  • Gunoielor, veti deveni ca partidul lui basescu sau ca ppusl. Mici si nesemnificativi. Toti usristii ar trebui impuscati pentru tradare! Ati vociferat impreuna cu closet ca veti face, ca veti drege. Si ati muls fara sa faceti nimic! Gunoaiele societatii! La troaca cu porci! Acolo sa stati!

  • @Closeta!!!!!, corect impuscati pentru tradare. Incepeti cu nulitatea de Baciu Cezar care a votat bugetul si este omul lui Chirica. Un gunoi si un rapanos imbicsit acest vice de 2 lei. Apropis, a mai luat Bacalaureat-ul?

  • Nu a mai luat bacul. Ti la lasat tie, sa nu mori cu 10 clase. In schimb, ca sa stii, are licenta de inginer si master !!! Asta asa, ca sa crapi tu de ciuda impreuna cu Closet PipiRau.

  • Tata lu Dan Barna

    Mai cap de creta, (Dan Barna) se vede treaba ca tu ai luat ,,Bacalaureatul” (din pompa)!!! De cand bacalaureatul se scrie cu B mare ??? Daca terminai clasa a IV a invatati sa scrii corect gramatical.

  • Nu ne vaccinam si scapam

    Ciolos e la al 2-lea partid, a fost Plus, acum e Reper, sper ca urmatorul sa se numeasca GAY, cand fac fuziunea sa se numeasca USR-GAY, ar fi potrivit numele.

  • FRATII TANASA IL FUT IN CUR PE NICHITA R

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *