Prima pagină » Titlurile zilei » USR Iași fierbe! Scandal uriaș în filiala județeană, mușamalizat de secretariatul general. Înregistrări explozive despre cum s-au căpușat aproape 200.000 de euro de către Ștefan Tanasă – EXCLUSIV/AUDIO

USR Iași fierbe! Scandal uriaș în filiala județeană, mușamalizat de secretariatul general. Înregistrări explozive despre cum s-au căpușat aproape 200.000 de euro de către Ștefan Tanasă – EXCLUSIV/AUDIO

04 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Scandal uriaș în filiala județeană USR Iași, mușamalizat de secretariatul general de la București. Liderul Ștefan Tanasă a golit visteria partidului înainte de alegeri

Liderul USR Iași este în pragul unui scandal de proporții după ce a ajuns în Biroul Național în urma retragerii celor cinci membri clasați în fața lui. Cotidianul BZI a intrat în posesia mai multor înregistrări ce îl au în prim-plan pe Ștefan Tanasă, șeful filialei județene, care a căpușat partidul cu aproape 200.000 de euro.

Scandal uriaș în filiala județeană USR, mușamalizat de biroul central de la București

Recent, liderul USR Iași, Ștefan Tanasă, a ajuns în Biroul Național. Deși nu a fost votat de colegi, acesta a făcut presiuni în rândul celor care s-au aflat în clasament înaintea sa ca să se retragă de pe liste. Astfel, cei cinci membri au fost „ajutați” să plece. În ceea ce privește campania electorală, surse din cadrul partidului au transmis reporterilor BZI faptul că Ștefan Tanasă a căpușat visteria organizației politice cu aproximativ 200.000 de euro. Practic, conturile USR au fost golite înainte de campania electorală.

„Aproape 200.000 de euro a sustras. A făcut plăți ascunse, banii din conturi au dispărut chiar înainte de campanie. A făcut contracte cu mai multe firme din țară unde administratori sunt rude de-ale lui Ștefan Tanasă. Totul a fost orchestrat, contractele erau multe și pe sume mici, ca să nu bată la ochi. Secretara biroului județean de la Iași a sesizat și, când l-a luat la întrebări, Tanasă a devenit foarte agresiv, a înjurat-o. Problema cea mai gravă este că Secretariatul General de la București știe tot, inclusiv faptul că a luat banii. Banii au ajuns o parte la el (n.r. – la Ștefan Tanasă) și la firmele care l-au ajutat să îi scoată din conturi. Au fost situații în care făcea contracte și facturi pe sume mai mici, iar plățile erau mai mari. De exemplu, dacă factura era de 5.000 de lei, el făcea plată de 10.000 de lei, 5.000 de lei îi avea justificați, dar 5.000 de lei nu îi putea justifica. Ăștia 5.000 care nu îi putea justifica erau împărțiți o parte în buzunarul lui, o parte la firma care îl ajuta. Nu doar cu o firmă a făcut asta, au fost multe firme”, au spus surse din interiorul partidului.

Ștefan Tanasă, comportament agresiv și injurii aduse secretarei de la Iași

Cotidianul BZI a intrat în posesia înregistrărilor în care Ștefan Tanasă o certa pe secretara biroului județean de la Iași, după ce aceasta a anulat o comandă din cauza lipsei fondurilor din conturile partidului.

„Ștefan Tanasă (Ș.T.): De ce ați sunat-o să oprească printarea?
Secretara biroului județean Iași (S.B.J): Pentru că așa trebuia.
Ș.T.: Așa trebuia acuma?
S.B.J.: Ați dat 20.000 de la noi din birou.
Ș.T: Nu e treaba dumneavoastră cât aveam eu, nu e treaba dumneavoastră cât aveam eu!
S.B.J.: Depășeam suma, mai aveați 110 mii și femeia aia vă printa.
Ș.T.: Puteam să am încă 500, nu e treaba dumneavoastră, da? Am contract semnat!
S.B.J.:  Ce voiați, să îi dați țeapă?
Ș.T.: Voiam eu să îi dau țeapă?
S.B.J.: Da, fix așa.
Ș.T.: Sunteți o nesimțită! Împreună cu nesimțita aialaltă! Nu vă este rușine? Mă acuzați pe mine! V-am adus banii până la ultimul leu! Până la ultimul leu v-am adus banii!
S.B.J.: Am aflat! Până la urmă, am aflat! Haideți, domnule! Mi i-ați adus (n.r. – banii), uite, nici nu mai am (n.r. – bani).
Ș.T.: Mă contabilizați dumneavoastră pe mine!? Îmi țineți mie socoteala!? La casă la dumneavoastră vă țineți socoteala, la familia dumneavoastră și în geanta dumneavoastră! Nu îmi țineți mie evidența banilor!
S.B.J.:  Ba da, vă țin pentru că ăsta e rolul meu.
Ș.T. Nu este niciun rol, dumneavoastră nu aveți niciun rol!
S.B.J: Am dreptul.
Ș.T. : Nu aveți niciun drept să îmi socotiți mie banii, îi socotiți lui Socolov banii…
S.B.J.: Da! Nu aveți voie să depășiți suma.
Ș.T.: Nu aveți dumneavoastră nicio treabă! Avem contract semnat, doamnă, avem contract semnat cu Print House!
S.B.J.: Aveți contract semnat după ce am intrat eu și am semnalat.
Ș.T.: Ce ați semnalat? Ce ați semnalat dumneavoastră”, se aude în înregistrare.

Ștefan Tanasă recunoaște că banii au fost folosiți „la negru”

În momentul în care secretara biroului județean Iași a descoperit ilegalitățile și faptul că Ștefan Tanasă a golit conturile organizației politice, aceasta a fost împotriva efectuării plăților către furnizori. Deși în visterie nu mai exista niciun leu, Ștefan Tanasă făcea presiuni în continuare ca plățile către firmele căpușă să fie efectuate din banii partidului.

„Ștefan Tanasă (Ș.T.): Îmi ia garanție 100 de milioane, am garanție! Da, am garanție la negru, da! Bani, despre asta vă spun, bani! Trebuie să-i spuneți să-i dea banii omului! Avem bani să îi returnez omului garanția? Pe șmecheria asta, pe taxa asta de șmecher. Nesimțiții ăștia de oameni. Garanție, mă! Ca să vezi și tu cum ne tratează oamenii pe care îi plătim.
Secretara biroului județean (S.B.J).: Era și înainte de asta.
Ș.T. Sunt în precampanie și trebuie să le dau oamenilor în precampanie.
S.B.J.: Păi, comandați.
S.B.J.: Nu aveți bani, are partidul.
Ș.T. Am bani! Am bani! Fă-mi, nu pot să plătesc în avans oameni buni, da”, se aude în înregistrare.

Secretariatul General de la București mușamalizează căpușarea fondurilor de la Iași

Surse din cadrul organizației politice au transmis faptul că Secretariatul General de la București cunoaște situația de la Iași de mai bine de o lună de zile, însă totul este mușamalizat. Mai mult decât atât, există suspiciuni că cei aproximativ 200.000 de euro au fost folosiți ca cei cinci membri de pe listele pentru Biroul Național să se retragă, iar Ștefan Tanasă să își asigure locul.

„Secretariatul General de la București cunoaște situația de mai bine de o lună de zile, știe despre golirea conturilor, dar vor să mușamalizeze tot, ei vor liniște. Nimeni nu are voie să vorbească despre lucrurile astea. Cei aproximativ 200.000 de euro pe care i-a sustras ar fi fost folosiți tot pentru a-și asigura locul în Biroul Național, de asta s-au făcut presiuni. Nu mai există în USR vot democratic”, au spus surse din cadrul USR.

Mai grav este faptul că inclusiv Elena Lasconi, proaspăt aleasă în funcția de președinte al USR, cunoaște situația și este de acord cu astfel de proceduri. Se pare că ea acceptă, suportă și sprijină astfel de atitudini agresive și aceste combinații pe sume uriașe de bani în interiorul partidului. Deși pozează într-o persoană cu coloană vertebrală și care este direct interesată ca lucrurile să funcționeze corect, asta este doar o imagine falsă, pentru a minți și manipula oamenii. De fapt, ea nu face altceva decât să încurajeze antidemocrația și comportamentul agresiv, dar și mușamalizarea situației grave de la Iași.

Este inadmisibil comportamentul agresiv al președintelui județean USR, Ștefan Tanasă, și nedemn de cineva care ocupă o funcție de conducere.

Cotidianul BZI deține și va publica mai multe înregistrări, mult mai grave, în care Ștefan Tanasă agresează membri din organizația politică USR, personalul biroului județean, dar și în care plătește la negru facturi fictive pentru a-și umple buzunarele.

Scandal uriaș în filiala județeană USR Iași, mușamalizat de Secretariatul General de la București. Liderul Ștefan Tanasă a golit visteria partidului înainte de alegeri cu aproape 200.000 de euro. Banii au ajuns în buzunarele sale și a firmelor paravan.

Comentarii
  • Nu este surprinzator ca astia vor sa ne conduca. Surprinzator este numarul relativ mare de idioti utili, creduli si inadaptati social care ii voteaza pe astia. Din cauza asta democratia nu este potrivita pentru poporul roman. Votul naste monstri.

  • Aveți mai întâi de toate grija de întâiul ostaș al țării apoi de covrigar ordinea e aleatorie ,usr deja e in turul 2 cu Doamna Elena Lasconi gata cu aceste partide „istorice” anul asta Romania schimba placa.

  • Regular Maintenance Prevents High-Priced Repairs

    Routine roof upkeep can avert massive and high-priced fixes if left unattended for extended times. Minor problems such as drips, cracks, or missing shingles may turn into serious troubles if overlooked. Property owners should arrange periodic inspections with qualified roof professionals to identify any concerns quickly and fix them prior to they become costly burdens. Maintaining roofing in excellent state can extend its longevity and reduce residents costs over time.

    For instance A property owner notices a tiny drip in their roofing and reaches out to a licensed contractor to examine. The expert discovers various concerns that might have led to serious damage if neglected. Fixing these concerns promptly conserves the resident a significant amount of money in potential repairs.

    For the purpose of instance One inhabitant schedules regular examinations for their roof. On one of these checks, the contractor discovers beginning symptoms of deterioration. Preventative maintenance conducted quickly extends the lifespan of the roof and prevents expensive repairs later.

    Excellent roofing repairs close to Leland NC

    Perks of Aluminum Roofing for Coastal Residences 2_d1d92

  • Deepfake odios. Făcătură.

  • Se observă că e o înregistrare falsă concepută cu inteligenta artificiala.

  • Lupasteanu Marcel

    Într-adevăr tipografia print house este foarte neserioasa

  • Ăsta e articol scris de Marius Bodea:))

  • Stefan este un om vertical, corect și nu cred că s-a putut preta la așa ceva.

  • Lasconi, SA NE PISHAM PE TINE! Vrei presedinta Romaniei? mu-je cu varf si indesat astea-s voturile pentru tine panarama, kva politica . LASCONI LGBT vrea presedinta p-lii cu cercei si fundite! Succes lesbiano Lasconi la presedentia p-lii cu cercei si fundite!

  • Bine ca ati scapat de braconierul Baciu Cezar de la voi din partid. 100 de fețe are. Pentru bani, Cezar o foite si pe mă-sa…

  • Baietii nu s-au inteles din cauza coxului. E un lucru stiut ca baietii care printau, il aprovizionau cu cox. Sa scoata banii ca ies filmarile. Articolul asta e un avertisment. Dar nu ii mai pasa nimanui de consecinte pentru ca ele sunt inexistente in momentul de fata in Romania.

  • dupa pride parade li s-a facut putin fomica de coco

  • Zici BeZeI si tragi apa.

  • Păi serviciile dintre părinte 1 și2 piride nu trebe plătite de ultrași lui tătucu bivolaru (fratemiu) iar madam părinte 1&2 lassscona piride ce părinte o fi 1 sau doi sau combinat cu fratemiu bivolaru–

  • A aparut Lasconi pe tabloul principal in competitie si ce fac dragii nostri trolli? Șo pă ea.Reamintesc ca Lasconi a votat ,,cum trebuie ” pt. familia traditionala. Dar nu !! Ordinul de la Kremlin trebuie respectat. Ce mai conteaza o diaree doua intro mare de kkt rusesc.

  • prostia se plătește

    Ups! Vor să-l îndepărteze pe șeful USR Iași, exact cum a zis Lasconi că va face cu toți. Bodea a ieșit la încălzire dar nu realizează că e gata accidentat după mârlănia prin care a dat-o deoparte pe Cosette. E și prost că dacă se înțelegeau îl scoteau pe Chirica din primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *