Prima pagină » Actualitate » USR a scăzut în sondaje pentru că este un partid responsabil, susține președintele Cătălin Drulă
USR a scăzut în sondaje pentru că este un partid responsabil, susține președintele Cătălin Drulă

USR a scăzut în sondaje pentru că este un partid responsabil, susține președintele Cătălin Drulă

15 feb. 2022, 15:00,
în Actualitate

Cătălin Drulă consideră că scăderea USR în sondaje este datorată faptului că partidul este unul responsabil. Acesta a avut o intervenție în care a menţionat faptul că sondajele indică faptul că membrii USR nu au ieșit în stradă, nu a vorbit cu oamenii din cauza pandemiei.

Menţionăm faptul că după demisia lui Dacian Cioloș, liderul interimar al USR este Cătălin Drulă care a început să iasă la declarații extrem de dure, În urmă cu doar câteva zile, președintelele interimar l-a făcut trădător pe președintele Klaus Iohannis.

USR a scăzut în sondaje pentru că este un partid responsabil, afirmă Cătălin Drulă

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR consideră că partidul a scăzut în sondaje pentru că este un partid responsabil și nu a mai avut activitate în teritoriu. Din cauza pandemiei, liderii formaţiunii politice au evitat să iasă în stradă și să vorbească direct cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă. Liderul interimar menţionează faptul că partidul trebuie să fie unit şi că fuziunea dintre USR și PLUS este pe punctul de a se definitiva:

Mergem înainte. Proiectul meu este să avem unitate în partid, să definitivăm acest proces de fuziune, care inerent e unul care întâlnește și obstacole pe drum, noi provenim din două foste partide, vechiul USR și PLUS și să ne uităm către electorat (…). O reconectare la electorat, cu ieșiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili și suntem într-o criză pandemică, unde este mai greu acest contact direct. Avem extrem de solidă această parte de monitorizare a guvernării, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea, urmărim PNRR-ul, propunem politici publice”, scrie Mediafax.

Asta în condiţiile în care în presă s-a scris faptul că, odată cu demisia lui Dacian Cioloș, din USR au plecat peste 500 de membri. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu a dezvăluit că majoritatea membrilor care și-au depus demisiile sunt din diasporă şi nu dețin funcții politice în interiorul formațiunii.

Cătălin Drulă l-a făcut trădător pe președintele Klaus Iohannis

Recent, imediat după ce Cătălin Drulă a fost numit președinte interimar, în spaţiul public a apărut o declaraţie extrem de dură. Drulă menţionează faptul că președintele Klaus Iohannis este trădător pentru că a trădat interesele românilor. Acesta a mai menţionat faptul că președintele a avut în plan scoaterea USR de la guvernare:

Am fost daţi afară de la guvernare. În fapt, dincolo de formalismul gesturilor, asta era o decizie, după mine, deja luată, arhitectul acestei decizii este Klaus Iohannis şi el este şi cel mai mare trădător al misiunii, al unui curent modernist în România. Ne-a promis modernizare în 2014, când eram un simplu cetăţean şi mi-am pus mare speranţă, ne-a promis din nou în 2019 modernizare. (…) explica președintele interimar al USR.

Oricum, scăderea în sondaje a USR este una extrem de mare. Vorbim despre faptul că partidul nu mai reprezintă o optiune pentru românii care s-au arătat nemulțumiți de faptul că miniștrii partidului și-au depus demisia din Guvern după scandalul în care a fost implicat și premierul de la acea dată, Florin Cîțu. Sondajele indică faptul că USR a suferit o scădere mare:

PSD – 39%
PNL – 18%
AUR – 17%
USR – 10%
UDMR – 5%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *