Prima pagină » Local » USLIP Iași atrage atenția Inspectoratului Școlar Județean Iași cu privire la muniția descoperită în perimetrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

USLIP Iași atrage atenția Inspectoratului Școlar Județean Iași cu privire la muniția descoperită în perimetrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

13 mai 2024, 22:20, 1 ,
BZI.ro, în Local

USLIP Iași atrage atenția Inspectoratului Școlar Județean Iași cu privire la muniția descoperită în perimetrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

„Vă aducem la cunoștință situatia deosebită care se petrece în perimetrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași unde, în timpul lucrărilor de săpătură la viitoarea platformă betonată necesară pentru amplasarea viitoarei școli modulare, s-a descoperit un depozit de munitie din al Doilea Război Mondial.

Având în vedere adoptarea măsurilor de siguranță necesare unei astfel de situații, am convocat în cel mai scurt timp Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la nivelul Municipului Iași, unde s-a decis, printre altele, necesitatea ca Inspectoratul Scolar Județean Iași să aprobe suspendarea cursurilor, respectiv evacuarea elevilor cazați din căminul Colegiului, până cel târziu în ziua de luni, de 20 mai 2024.

Rugămintea noastră este ca, după ce veti adopta o astfel de decizie, să o comunicați atât conducerii Colegiului, pentru a putea fi informați inclusiv părinții elevilor. De asemenea, vă rugăm să aduceți la cunoștința conducerii unității școlare, corpului profesoral și personalului auxiliar, respectiv părinții elevilor că circulația și tranzitul în zona perimetrului unității școlare este strict interzisă!

Mentionăm că, așa cum prevede și legislația în vigoare specifică unei astfel de situații, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Judetuțui Iași, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Iași – Poliția Municipiului Iași și Poliția Locală Iași vor întcomi un un plan de circulație și de pază pentru întreg perimetrul unității școlare.

Vă rugăm să ne comunicați cu celeritate decizia Inspectoratului Școlar Județean Iași pe această speță pentru care vă mulțumim anticipat.
Vă stăm la dispoziție pentru orice detalii legate de acest aspect și vă asigurăm de întreaga noastră colaborare.
Cu cele mai bune intentii”, transmite Primăria Municipiului Iași, către ISJ Iași.

Comentarii
  • Va dați seama ce tragedie era dacă exploda acest depozit. Da elevii de la Seminar învață, nu trebuie și acolo întrerupt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *