Prima pagină » Culinar » Uscarea carnaților. Toate ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului tradițional

Uscarea carnaților. Toate ingredientele necesare pentru pregătirea deliciului tradițional

15 iul. 2022, 09:27,
în Culinar

Din moment ce gospodarii taie porcul se gândesc la mai multe metode pentru uscarea cârnaților. În cultura românească și nu doar, cârnații uscați sunt considerați o delicatesă scumpă și delicioasă pe care unii oameni încearcă să o gătească acasă. Acum cu siguranță există mai multe dispozitive și produse speciale care sunt disponibile în magazine pentru uscarea corespunzătoare a produselor din carne pe cont propriu.

Pentru uscarea deliciului trebuie doar să studiați rețetele și să creați condițiile necesare urmând cu strictețe instrucțiunile. Va trebui să aveți răbdare, deoarece va trebui să așteptați rezultatul de la trei săptămâni la două luni. Întregul proces de preparare a cârnaților uscați în casă poate fi împărțit în 4 puncte, fiecare dintre acestea este foarte important pentru obținerea unui produs de calitate. Întâi de toate este foarte importantă cumpărarea de carne doar în locuri verificate, adică departamente specializate, piețe unde se vinde aceasta.  De asemenea, dacă țineți în gospodărie un porcușor puteți să folosiți carnea acestuia atunci când îl tăiați. Toate ingredientele folosite pentru prepararea acestora trebuie clătite bine sub robinet și uscate imediat cu șervețele pentru colectare. Este necesar să tăiați toate peliculele și venele, care, după uscare, vor fi dificil de mestecat.

carnati uscat pe un platou langa mai multi catei de usturoi si

Pentru uscarea cârnaților vei avea nevoie de set de condimente

Uscarea cârnaților. Ce să achiziționezi pentru a pregăti felul de mâncare

Pentru uscarea cârnaților vei avea nevoie de set de condimente. Depinde întotdeauna de rețeta aleasă sau de preferințele de gust din familie. De asemenea, vei avea nevoie de intestinele de porc sau vita în care se va forma carnații. Ca înlocuitor, pot fi achiziționate învelișuri de proteine ​​de colagen comestibile. În cazuri extreme, unii folosesc folie alimentară.

Foarte important este să achiziționezi sfoară de iută sau de bumbac.  Fără de un termometru cu higrometru nu te apuca să gătești deliciul. Acest dispozitiv va ajuta la monitorizarea condițiilor de mediu în timpul uscării. De asemenea, este bine să ai la casă un cântar electronic de bucătărie. Cu ajutorul lor este ușor de urmărit pierderea în greutate a produsului.

Specialiștii sfătuiesc să efectuezi cârnații din bucăți mici de carne cu o greutate de la 30 g la 400 g. În același timp, cu cât tăietura este mai mare, cu atât cârnatul va fi mai gustos. De asemenea, astfel de cârnați ulterior vor putea fi gătiți alături de tochitură. Dar cuburile mici vor fi gata deja în 24-36 de ore, iar cele mari abia după 5-7 zile.

mai multi carnati uscati pe un fund de lemn

Întregul proces de preparare a cârnaților uscați în casă poate fi împărțit în 4 puncte

Pregătirea cărnii pentru umplerea mațelor. Pașii necesari de realizat

Unele gospodine cumpără carne tocată deja. Puteți alege singuri metoda de pregătire a cărnii sau folosiți sfaturile din rețetă. Multora le place să taie carnea în bucăți în cuburi foarte mici. Este necesar să se mențină temperatura cărnii de la -2°C la -5°C. Pentru sărare, profesioniștii folosesc un amestec de sare de masă și nitrit. Acesta din urmă ajută la păstrarea delicateții, nu va permite dezvoltarea microflorei dăunătoare, iar cârnații vor avea o culoare roșie pronunțată.

Din moment ce ai pregătit carnea este bine să o amestecați cu condimente. Apoi trebuie să adăugați mai multă grăsime, sare, adăugați culturi starter diluate într-o cantitate mică de apă fiartă și răcită. La sfârșit,  carnea tocată nu trebuie modificată, bucățile de carne și grăsimea trebuie să rămână intacte.

carnat uscat pe o masa

Va trebui să aveți răbdare, deoarece va trebui să așteptați rezultatul de la trei săptămâni la două luni

Ultima etapă de preparare va fi formarea cârnaților. Pentru a face acest lucru, umpleți coaja pregătită cu compoziția de carne. Este mai ușor să faceți acest lucru folosind o mașină de tocat carne cu o duză specială. Carnații rezultați trebuie să fie strâns legați la capete și, dacă este necesar, pe toată lungimea.

Principalele criterii pentru uscarea carnaților de înaltă calitate în timpul întăririi vor fi condițiile în care are loc uscarea. În primul rând, este necesară contracția. Pentru aceasta, produsul preparat este plasat sau suspendat într-o încăpere sau cameră unde temperatura este de la +2°C până la -4°C, iar umiditatea aerului este de 80-90%. După aproximativ 12 ore, trebuie să schimbați condițiile. Umiditatea ar trebui să fie de 70-85%, iar temperatura + 12-15 ° C.

carnati pusi pe o sarma la uscat

Pentru uscarea deliciului trebuie doar să studiați rețetele și să creați condițiile necesare urmând cu strictețe instrucțiunile

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Pomul pe care e bine să-l plantezi în luna iunie. Aduce noroc și prosperitate
observatornews.ro
Dezastru la Salina Praid, din cauza inundaţiilor. Debitul pârâului Corund a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai urmărit serial de pe Netflix. Are vizualizări record
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Ce este interzis să faci de Înălțarea Domnului ca să-ți meargă bine tot anul. Greșeala care „alungă norocul”
Dailybusiness.ro
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`