Prima pagină » International » Ursula von der Leyen merge la Budapesta, după ce Ungaria a respins embargoul asupra petrolului rusesc
Ursula von der Leyen merge la Budapesta, după ce Ungaria a respins embargoul asupra petrolului rusesc

Ursula von der Leyen merge la Budapesta, după ce Ungaria a respins embargoul asupra petrolului rusesc

09 mai 2022, 22:28,
în International

Purtătorul de cuvânt al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că aceasta se deplasează luni în Ungaria, pentru a discuta cu premierul ungar, Viktor Orban, despre „securitatea de aprovizionare energetică a Europei”, în contextul în care Budapesta blochează un proiect de embargo asupra petrolului rusesc.

Ungaria le cere partenerilor săi din Uniunea Europeană garanții pentru aprovizionarea sa, aceasta fiind o țară dependentă de achizițiile de petrol din Rusia, pentru a-și da acordul pentru un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include o sistare a achizițiilor de petrol din această țară.

Cei doi oficiali vor discuta în cadrul unui dineu de lucru

Potrivit şefului biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, Ursula von der Leyen va discuta cu şeful guvernului ungar în cadrul unui dineu de lucru, relatează agenţia ungară de presă MTI, potrivit Agerpres.

Economia Ungariei poate fi afectată de noul pachet de sancțiuni

Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală – care include un embargo asupra importurilor de țiței deoarece această propunere ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei, a declarat vineri Viktor Orban.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *