Prima pagină » Actualitate » Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni: „Noi căutăm soluții, dar vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute” – LIVE VIDEO
Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni: „Noi căutăm soluții, dar vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute” - LIVE VIDEO

Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni: „Noi căutăm soluții, dar vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute” – LIVE VIDEO

03 mart. 2022, 11:27,
în Actualitate

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni. Șefa CE a fost primită astăzi, 3 martie 2022, de președintele României, Klaus Werner Iohannis, unde ambii au susținut o serie de declarații presă în contextul actual al războiului din Ucraina.

„Comentez pe marginea României care oferă ajutor umanitar pentru Ucraina. Împreună cu SUA şi naţiunilor unite, acest centru umanitar va juca un rol foarte important. Este nevoie de coordonare strictă. Demersul este pe termen mediu. Ne bucurăm de sprijinul României, de flexibilitatea voastră. Aţi fost pregătiţi şi este de apreciat”, a transmis Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni a transmis un mesaj pentru refugiați

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns joi, 3 martie 2022, la Palatul Cotroceni. Aceasta a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe tuturor familiilor românilor care au decedat în accidentul aviatic de la Constanța. De asemenea, în continuarea declarației de presă, șefa CE a menționat că statul român este de felicitat pentru modalitățile întreprinse pentru a ajuta refugiații.

„Vreau să transmit condoleanțe pentru familiile românilor care au murit în incidentul cu avionul de aseară. Vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute familiile care fug din calea acestui război atroce. Cel puțin un milion de locuitori au plecat din Ucraina în ultimele zile, iar România a oferit alimente pentru 55.000 de refugiați. România nu doar că primește în casele sale refugiații, dar ajută și Republica Moldova și medicamente pentru Ucraina. UE în ansamblu este alături de oamenii care fug de acest război. Comisia Europeană a propus activarea unui mecanism european de protecție.  Un număr foarte mare de refugiați își caută liniștea. Ne vom aminti permament curajul și hotărârea poporului ucrainian”, a declarat von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene, despre sprijinul umanitar pentru ucraineni

Ieri, 2 martie 2022, Comisia Europeană a transmis că s-a propus activarea unui mecanism de protecție, drept de ședere și de muncă pentru refugiații care au fugit din calea războiului din Ucraina. De asemenea, Uniunea Europeană va ajuta ucrainenii prin bugetul alocat de 500 milioane de euro.

„Oferim sprijin umanitar pentru a face față consecințelor războiului. 500 de milioane de euro au fost alocați din bugetul UE pentru a face față consecințelor atroce ale războiului, împreună cu România am organizat în România un centru umanitar, este un ajutor uriaș pe care dumneavoastră ni-l furnizați”, a spus Ursula von der Leyen.

Mai mult decât atât, cu mâna pe inima, Ursula von der Leyen a menționat că nu va fi uitată niciodată solidaritatea românilor în astfel de momente de mare cumpănă.

„Vom institui sancțiuni drastice pentru Rusia, fără precedent, pentru a reduce capacitatea de atac, am introdus deja sancțiuni cu impact asupra economiei rusești. Ne pregătim în caz de represalii, încercăm să ne diversificăm sursele de energie, sporim capacitățile de gaze naturale, să facem apel pentru cele mai inteligente soluții pentru a deveni independenți față de gazele din Rusia. Vă multumim pentru că găzduiți acest centru de ajutor pe teritoriul României”, a mai adăugat șefa Comisiei Europene.

Nu în ultimul rând, președinta Comisiei Europene și președintele României, Klaus Iohannis, au ținut să adauge că s-a organizat un hub prin care au fost distribuite ajutoarele statului ucrainean.

„Din hub vor fi redistribuite ajutoarele rapid în Ucraina, cu ajutorul Națiunilor Unite. Acestea provin din toate statele Europei. Ați fost pregătiți să demarați asta imediat”, a conchis Ursula von der Leyen.

Astfel, astăzi, 3 martie 2022, Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni, a făcut declarații cu mare însemnătate pentru întreaga Românie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *