Prima pagină » Economic Local » Ursoaica și cei doi pui au dispărut! Nu au mai fost văzuți de câteva zile. Primar: „E rătăcită pe undeva” – FOTO/VIDEO

Ursoaica și cei doi pui au dispărut! Nu au mai fost văzuți de câteva zile. Primar: „E rătăcită pe undeva” – FOTO/VIDEO

21 nov. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Ursoaica și cei doi pui au dispărut! Primarul comunei Ciohorăni, unde au apărut prima dată, susține că, de câteva zile, nimeni nu a mai văzut animalele sălbatice. Autoritățile din comunele din jur sunt în continuare în alertă

Ursoaica și cei doi pui care au apărut în urmă cu o săptămână în comuna Ciohorăni nu au mai fost văzuți de câteva zile. Autoritățile locale cred că sunt în pădure și mai caută ceva de mâncare înainte de hibernare.

„Ursoaica e rătăcită pe undeva. Se spune că ar fi între comunele Miroslovești și Stolniceni Prăjescu, dar nu a mai văzut-o nimeni de miercuri. Nu intră acum în hibernare pentru că își mai caută ceva de mâncare. Nu prea e habitatul prielnic pentru urși, aici, la noi în județ, pentru că pădurea e aproape de localnici, de case, e gălăgie. Urșii au nevoie de liniște. Dacă o să rămână aici, cred că o să fim nevoiți să trăim pașnic cu ei. Noi suntem în continuare în stare de alertă și se aplică măsurile ca până acum. Se circulă doar în grupuri, copiii sunt însoțiți la și de la școală, iar copiii din zonele îndepărtate sunt duși și aduși cu microbuzul la școală și de la școală”, susține Simion Ticu, primarul comunei Ciohorăni.

Animalele sălbatice au fost văzute ultima dată într-o unitate militară

Ursoaica și cei doi pui au intrat într-o unitate militară din comuna Mogoșești-Siret miercuri, 15 noiembrie 2023. Membrii comitetului de intervenție din cadrul comunei au încercat să-i captureze, dar nu au reușit, pentru că, a doua zi, ursoaica a plecat cu puii. De atunci, nu au mai fost văzuți. În continuare specialiștii în silvicultură trag un semnal de alarmă și atenționează populația cu privire la pericolul la care se expune, dacă nu respectă niște reguli. Astfel, trebuie să nu se apropie de ursoaică, să nu arunce cu obiecte în ea, să nu încerce să prindă puii, pentru că devine agresivă. Ieșenii trebuie să sune la 112, dacă văd animalele sălbatice.

Ursoaica și cei doi pui au dispărut

Animalele sălbatice au fost surprinși de camerele de supraveghere în comuna Ciohorăni pe 12 noiembrie 2023. O ursoaică și doi pui au încercat să intre într-un magazin din comuna Ciohorăni, județul Iași. Primarul a sunat la 112, iar la fața locului au intervenit jandarmii și specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași. Nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime. Acum, autoritățile locale cred că ursoaica și cei doi pui au dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`