Urmarile pierderii poftei de mancare. Lipsa poftei de mâncare poate deveni periculoasă dacă persistă în timp. Există multe cauze și consecințe.
Cauzele acestei tulburări alimentare
Lipsa senzatiei de foame poate proveni din diferite lucruri. În primul rând, stresul. Când suntem anxioși, tindem să slăbim pentru că nu mâncăm. Apoi tristețea. Da, persoanele cu depresie nu mai au pofta de mancare.
Scăderea apetitului poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor boli. Aceasta poate fi chimioterapia anumitor tipuri de cancer, deoarece dăunează celulelor mucoaselor și poate afecta papilele gustative, inducând o pierdere sau modificare a gustului anumitor alimente. Boli digestive, cum ar fi apendicita sau obstrucția intestinală, pot fi și ele cauze.
Urmarile pierderii poftei de mancare
Când pierderea poftei de mancare durează în timp, pot exista consecințe periculoase. Într-adevăr, pierderea în greutate este primul lucru la care te gândești, dar nu este singura consecință.
Există, de asemenea, deficiențe, fie că sunt vitamine sau fier. Lipsa apetitului poate duce chiar la malnutriție. Deci, oamenii nu vor mai asimila atât de multe proteine, grăsimi, vitamine de care au nevoie în mod normal. Prin urmare, oboseala va fi resimțită și un simplu gest va deveni un efort fizic real. Deci, fiți foarte atenți!
Soluții pentru a recapata pofta de mancare
Există câteva sfaturi pentru a recapata pofta de mancare. În primul rând, încercați să faceti multa miscare, deoarece efortul fizic vă induce senzatia de foame. Apoi mâncați în cantități mici mâncăruri care vă stimuleaza pofta de mâncare. Așadar, nu ezitați să gătiți lucrurile care vă plac. Apoi, condimentati mâncarea
Adăugați proteine pentru a va recăpăta puterea rapid. Dimineața, dacă nu îți este foame, încearcă să mănânci un fruct. Conține o mulțime de vitamine și vă va ajuta să vă recâștigați puterea. Este important să vă ascultați corpul și să mâncați așa cum doriți pentru a reveni treptat la obiceiuri alimentare corecte.