Prima pagină » Sanatate » Urina urât mirositoare. În ce situații disconfortul nu trebuie ignorat

Urina urât mirositoare. În ce situații disconfortul nu trebuie ignorat

20 iul. 2022, 09:21,
BZI.ro, în Sanatate

Simptomul de urină urât mirositoare nu trebuie ignorat. Dacă aveți scurgeri și un miros neplăcut de urină care nu dispare mult timp, consultați un medic. La o persoană sănătoasă, urina ar trebui să fie în mod normal limpede, galben deschis, fără un miros înțepător special.

Secreția și mirosul neplăcut al urinei pot deveni un simptom al problemelor asociate nu numai cu organele sistemului genito-urinar, ci și un indicator al unei defecțiuni în alte sisteme ale corpului. Infecțiile sistemului urinar care poartă denumirea de cistita, pielonefrită și uretrită provoacă cel mai adesea un miros puternic de amoniac în urină. Acest lucru este cauzat de ingestia de bacterii și toxinele lor direct în urină. Adesea, acest simptom este primul care vă informează despre cauza infecțioasă a bolilor sistemului urinar. Alături de acest simptom, atunci când suferi de boli ale sistemului urinar, poți observa dureri tăietoare în timpul urinării. De obicei, pacientul simte o durere care iradiază în regiunea lombară. Urina, cu excepția mirosului, capătă o culoare tulbure.

femeie care tine in mana un recipient cu urina

În cele mai multe cazuri, apariția unui miros neplăcut a urinei este cauzat de cistita

Urina urât mirositoare. Simptom provocat de iritarea pereților vezicii urinare

În cele mai multe cazuri, apariția unui miros neplăcut a urinei este cauzat de cistita. Această boală este provocată de infecții sau poate fi un efect secundar al tratamentului medicamentos pe termen lung. Medicamentele, care irită pereții vezicii urinare, provoacă o inflamație, iar bacteriile în acest caz sunt complet absente în analiză. În acest caz, urina are un „miros de farmacie”, fiind extrem de chimică.

Trebuie să mergi la un medic din moment ce mirosul de urină este putred. Acest simptom este prezent atât la bărbați, cât și la femei. Mai mult decât atât, acest miros indică procese inflamatorii cu supurație sau chiar formarea de fistule rectale.

femeie care isi astupa nasul din cauza unui miros neplacut

Trebuie să mergi la un medic din moment ce mirosul de urină este putred

La bărbați, urina cu miros urât, împreună cu erecțiile slabe și dificultățile de urinare, pot indica o inflamație a glandei prostatei, fiind denumită în popor prostatita. Pe când la femei, scurgerile și un miros neplăcut pot indica disbioză vaginală sau infecții cu transmitere sexuală.

Apariția mirosului de acetonă în urină poate indica diabet zaharat sau deshidratare. Deshidratarea poate fi semnalată și de prezența mucusului în urină. Acest disconfort este rezultatul înfometării sau a unor boli grave de origine infecțioasă. În mai puține cazuri, mirosul de acetonă a urinei reprezintă o consecință a metabolismului afectat.

Alți factori care contribuie la apariția deranjului. Influențe externe și interne

Nu întotdeauna manifestarea unui miros neplăcut de urină reprezintă cauza unei boli grave a corpului. Temporar, urina este capabilă să-și schimbe proprietățile, sub influența factorilor externi. De exemplu, unele produse alimentare, cum ar fi twill, murăturile, alimentele picante, alcoolul, pot provoca un miros neplăcut de urină. Toate aceste alimente conțin substanțe care contribuie la modificarea mirosului de urină.

femeie care isi astupa nasul din cauza unui miros neplacut

Apariția mirosului de acetonă în urină poate indica diabet zaharat sau deshidratare

Dar acest miros nu persistă mult timp și dispare după una sau două zile de la ultima utilizare a acestor alimente. Același efect este cauzat de vitaminele B, unele medicamente, cum ar fi antibioticele ciprofloxacina și ampicilină provoacă un miros a urinei de îți ustură ochii. Dietele și lipsa de lichid în organism, metabolismul afectat, toate acestea provoacă și apariția unui miros puternic de amoniac în urină.

Dacă vă întrebați de ce un miros neplăcut nu dispare pentru o perioadă lungă de timp și dumneavoastră sau cei dragi aveți unul dintre simptomele de mai sus, nu trebuie să neglijați ajutorul medical. Aveți nevoie de o examinare cuprinzătoare și, dacă este necesar, de un tratament adecvat.

Orice modificare a organismului și îndeosebi apariția simptomului de urină urât mirositoare sau schimbarea culorii acestea este un motiv sigur pentru a contacta un urolog. Da, unele simptome pot fi declanșate de factori complet inofensivi. De exemplu, consumul de alimente sărate și grase, dar dacă acest miros persistă cel puțin o zi, este timpul să tragem un semnal de alarmă.

barbat care isi astupa nasul din cauza unui miros neplacut

Nu întotdeauna manifestarea unui miros neplăcut de urină reprezintă cauza unei boli grave a corpului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *