Prima pagină » Sanatate » Urina închisă la culoare: Ce spun specialiștii despre gravitatea acestui simptom

Urina închisă la culoare: Ce spun specialiștii despre gravitatea acestui simptom

11 ian. 2022, 16:29,
în Sanatate

Culoarea, mirosul și cantitatea de urină eliminată sunt semne ale unui organism afectat de boală. Urina închisă la culoare sunt semne ale unei boli hepatice sau afecțiunii ale vezicii urinare ce trebuie tratate imediat. 

Urina închisă la culoare ia din culoarea și toxicitatea substanțelor din organism cum ar fi melanina, bila, hemoglobina și mioglobina. 

recipiente cu continut galben

Schimbarea culorii urinei poate proveni din mai mulți factori, ca de exemplu deshidratare

Urina închisă la culoare: Semnificațiile pe care le are urina în funcție de culoare 

Schimbarea culorii urinei poate proveni din mai mulți factori, ca de exemplu deshidratare, resturi de medicamente încă prezente în organism, alimente, sau în cazuri mai grave, sunt cauzate de boli ale ficatului, rinichilor și vezicii urinare.Cauzele modificării culorii în urină sunt variate, de cele mai multe ori sunt semne ale deshidratării, iar în cazuri mai grave, anunță boli ce necesită de urgență vizita în cabinet de specialitate pentru a trata problema. 

Iată câteva exemple de apariție a schimbării de culoare a urinei. Culoarea roz, roșie sau cu nuanțe roșiatice sunt semne ale consumului de sfeclă, consumului de antibiotice sau laxative, infecții, cancer, prostata mărită sau intoxicație cu plumb sau mercur. Urina de culoare portocalie apare în urma tratamentului cu citostatic, afecțiuni ale bilei sau ficatului, deshidratare, cea de culoare albastră sau verde indică apariția infecțiilor la tractul urinar sau hipercalcemie. 

picatura care curge dintr-o pipeta in eprubeta

O igienă corectă este factorul cheie către sănătatea pe o perioadă lungă de timp, se recomandă consumul zilnic de lichide

Urina de culoare închisă poate fi cauzată de consumul de fasole roșii, aloe sau rubarbă, consumul de antibiotice, antiinflamatoare sau medicamente pentru a relaxa musculatura, afecțiuni urinare sau hepatice. Poate apărea și în urma unui efort fizic susținut sau a unei leziuni musculare. Apare de obicei tulbure și cu un miros înțepător, urât mirositor și poate fi însoțită de usturime la nivelul tractului urinar. 

Bolile pe care urina închisă la culoare le indică sunt cele ce afectează rinichii și ficatul, cum ar fi cele de tipul pietrelor la rinichi, cistita, colecistita, hepatita, obstrucția biliară, ciroză, anemie și chiar cancer de ficat și de rinichi, sau la nivelul tractului urinar, de prostată sau ovarian. Urina își poate modifica consistența și mirosul, poate fi acidulată sau spumoasă și sunt semne ale proteinelor în exces sau al problemelor renale. Lumea invizibilă a urinei poate fi descoperită numai prin teste și examinări în detaliu pentru că prezența sângelui în urină sau a glucagonului (ce indică diabet) și sunt imposibil de depistat de ochiul liber. 

mana unui medic care tine o eprubeta cu substanta galbena

Cauzele modificării culorii în urină sunt variate, de cele mai multe ori sunt semne ale deshidratării, iar în cazuri mai grave, anunță boli

Prevenirea simptomelor de urină închisă la culoare 

În cazul apariției unei astfel de afecțiuni este indicat să vă adresați de urgență medicului specialist pentru a putea examina problema și a trata. În urma testelor și analizelor medicale și de urină, se poate identifica cauza primară a simptomului. 

Aceste anomalii apar în urma prezenței de bacterii în organism, iar medicul specialist poate recomanda o cură de tratament bazat pe consumul de lichide, ceaiuri sau suc de merișoare, sau cel bazat pe un tratament medicamentos, antibiotice și antiinflamatoare la prescripția medicului. 

O igienă corectă este factorul cheie către sănătatea pe o perioadă lungă de timp, se recomandă consumul zilnic de lipide, tratarea afecțiunilor  tractului urinar, purtarea lenjeriei intime de bumbac, dar și evitarea contactului pielii cu geluri și parfumuri care pot irita zona deja inflamată. 

eprubete cu sange recoltat

În cazul apariției unei astfel de afecțiuni este indicat să vă adresați de urgență medicului specialist pentru a putea examina problema și a trata

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024