Rețeta pentru urechi de porc la tigaie cu sos de usturoi este simplă, ieftină și ușor de făcut, poate fi servită pe post de gustare sau fel principal, alături de o garnitură, dar merge foarte bine cu o mămăligă cremoasă și un sos de usturoi, pe care numai românii îl fac atât de gustos.
Dacă tot vine perioada tradițională pentru sacrificatul porcului, poate ar fi bine să ne amintim de vremurile când acesta rămânea fără urechi imediat după ce era pârlit. Urechile de porc pot sta la baza multor rețete de mâncăruri delicioase.
Rețeta pentru urechi de porc la tigaie cu sos de usturoi
Rețeta pentru urechi de porc este o gustare minunată, iar cei care iubesc să experimenteze în bucătărie se vor îndrăgosti de această rețetă.
Urechile de porc pot fi gătite în multe moduri, nu doar în piftie. Pregătirea nu este deloc complicată absolut deloc, iar gospodinele obișnuite să pregătească piftii vor descoperi o metodă nouă de gătire mult mai savuroasă și mai apetisantă pentru niște bucăți de carne ce nu au prea mulți admiratori.
În plus, urechile de porc prăjite pot fi savurate și în plină vară, căci nu există un anotimp mai special pentru a le pregăti. Aceasta poate fi adaptată pentru gustul vostru, astfel că puteți adăuga usturoi, puteți să faceți un sos de ardei capia sau puteți transforma preparatul într-o rețetă de tip asiatic.
Probabil mulți dintre voi veți avea o reținere în a încerca rețeta, dar cu siguranță, dacă vreți experiențe noi în bucătărie, veți fi foarte încântați la final. Puteți mânca urechile de proc prăjite la tigaie simple sau cu pâine prăjită cu usturoi, cu cartofi sau chiar cu mamaligă.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de 1 kg urechi de porc, 2 cepe medii, 1 morcov, 2 foi de dafin, 1 linguriță boabe de piper, 40 ml ulei de măsline, 5 – 6 căței usturoi, 3 lingurițe boia afumată, ¼ lingurița boia iute, sare și piper.
Indicații de preparare
Etapele de preparare a acestor urechi de porc prăjite la tigaie se întinde pe două zile, acestea necesită o perioadă mare de odihnă după fierbere. Se spală urechile de porc și se pun la fiert împreună cu 2 cepe întregi, 1 morcov, 2 foi mici de dafin și boabe de piper. Se pot consuma și alături de bulete de cartofi.
Se lasă la fiert pentru 30 – 40 de minute, acestea trebuie să fiarbă până intră o scobitoare prin ele, dar acestea încă opun încă rezistență, adică să nu fie extrem de moi, dar nici tari.
După ce se fierb, se scot din oală și se scurg bine, apoi trebuie puse într-un vas și se lasă să se răcească. Se acoperă vasul și se pun la frigider până a doua zi, după acest interval de timp se scot din frigider și se taie în cuburi de 2 – 3 cm.
Se asezonează cuburile de urechi fierte cu sare, boia afumată și boia iute, apoi se adaugă usturoiul tocat și uleiul de măsline, apoi se lasă iar la frigider pentru încă 2 ore.
După acest interval de timp urechile de porc se scot din frigider și se sotează într-o tigaie încinsă în jur de 10 – 15 minute la foc mediu, pentru ca mai apoi să fie servite cu mămăliguță și un sos de usturoi delicios.