Prima pagină » International » Update WhatsApp. Noul buton „Shopping” poate ajuta IMM-urile – VIDEO
Update WhatsApp. Noul buton „Shopping” poate ajuta IMM-urile - VIDEO

Update WhatsApp. Noul buton „Shopping” poate ajuta IMM-urile – VIDEO

13 nov. 2020, 11:07,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Aplicaţia WhatsApp va lansa în curând un nou serviciu. Update-ul platformei de socializare este adresat micilor întreprinzători care vor să comercializeze produsele online.

Cum funcţionează noul buton Shopping? Potrivit reprezentanţilor aplicaţiei WhatsApp, în momentul în care încerci să contactezi potenţiali sau eşti contactat de reprezentantul unei companii, în interfaţa aplicaţiei de mobil va apărea un nou buton, acela numit „Shopping”. Cu ajutorul acestora vei avea posibilitatea vizualizării unui catalog cu serviciile sau produsele puse la dispoziţie de acesta

Noul buton Shopping din WhatsApp similar cu cel introdus de Instagram

Nouă actualizare a platformei de socializare este asemănătoare cu cea introdusă de Instagram. Secţiunea de e-commerce vine în ajutorul proprietarilor de business-uri care doresc să comercialize produsele prin intermediul unei aplicaţii cunoscute ca fiind platforme de socializare aflate sub controlul Facebook.

Stratedia de vânzare este orientată spre comunicarea directă între client şi vânzător.

Adăugată în ambele versiuni WhatsApp, pentru Android și iOS, noua secțiune de Shopping funcționează și în direcția cumpărător-vânzător, permițând utilizatorilor să descopere liste de produse, cu opțiunea contactării directe a business-ului respectiv, scrie go4it.ro.

„Pentru a pune butonul de cumpărături la dispoziția clienților, trebuie să aveți un cont înregistrat în aplicația WhatsApp Business și un catalog configurat. Dacă îndepliniți aceste cerințe, butonul de cumpărături le va apărea automat în conversațiile cu dumneavoastră”, au transmis reprezentanții aplicației Whatsapp.

Compania mamă a publicat un videoclip scurt de prezentare și nu a oferit mult mai multe informații. Astfel, companiile vor putea vinde produse direct în WhatsApp, așa cum o pot face deja în Facebook și Instagram.

Internautul poate adresa o serie de întrebări ce fac referire la produsele pe care dorește să le achiziționeze, înainte de a cumpăra, iar magazinul va trebui să utilizează, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate interpelările.

“Actualizăm aplicația în mod regulat, astfel încât să o putem îmbunătăți. Obțineți cea mai recentă versiune pentru toate funcțiile disponibile pe Facebook și nu numai. Această versiune include mai multe corecții de erori și îmbunătățiri ale performanței”, a transmis compania Facebook.

Mark Zuckerberg a făcut primul pas în fuzionarea aplicațiilor Facebook Messenger, Instagram şi Whatsapp

La începutul anului 2019, Mark Zuckerberg discuta în premieră despre fuziunea tuturor platformelor de messaging ale companiei, Messenger, Whatsapp şi Instagram, în una singură.

Astfel, putem observa că acest prim pas a fost făcut. Mark anunța utilizatorii de Instagram că vor avea posibilitatea să trimită mesaje text și nu numai direct către Facebook Messenger. Așadar, poţi trimite mesaje fără să mai ieşi din Instagram şi să intri în Facebook Messenger şi invers.

Noua opţiune la următorul update de Instagram sau de Messenger va facilita această funcție nouă. Actualizarea nu este obligatorie, poţi să păstrezi aplicaţiile separate, ca și până în momentul de față.

În altă ordine de idei, utilizând noua opţiune, în Instagram vei avea toate facilităţile din Facebook Messenger – forwardarea mesajelor, personalizarea chat-urilor, Selfie Stickers, vanish mode sau Watch Together.

Va deveni astfel foarte uşor să iei legătura cu oamenii pe care îi ai în listele din cealaltă platformă, asta doar la un click distanță. Alte update-uri făcute de Facebook au constat în introducerea unor noi emoticoane sau Facebook Rooms, unde poti intra în conferințe cu prietenii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`