Prima pagină » Local » Unul dintre tinerii implicați în crima de la majorat a scăpat cu arest la domiciliu. Iată care este soluția judecătorilor – FOTO

Unul dintre tinerii implicați în crima de la majorat a scăpat cu arest la domiciliu. Iată care este soluția judecătorilor – FOTO

09 oct. 2023, 02:00, 2 ,
Cosmina Puiu în Local

Unul dintre tinerii implicați în crima de la majorat a scăpat cu arest la domiciliu, fiind respinsă propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași

Florin Armando Maxim, așa-zisa mână dreaptă a puștiului cu aere de șmecher, poreclit Casapu, care a dat cu cuțitul pe unde a apucat, s-a ales cu arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Unul dintre tinerii implicați în crima de la majorat a scăpat cu arest la domiciliu

Chiar dacă un tânăr și-a găsit sfârșitul și altul este în stare gravă la spital, în data de 6 octombrie 2023, judecătorii au respins propunerea de arest preventiv pentru o durată de 30 de zile a celor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și au dispus măsura arestului la domiciliu.

„Cod procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadã de 30 de zile față de inculpatul MAXIM FLORIN ARMANDO, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor faptă prev. și ped. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 și 2 Cod penal. Dispune punerea de îndatã în libertate a inculpatului reținut, dacã nu este arestat în altă cauza. În baza disp. art. 227 alin. 2 Cod procedură penală ia față de inculpatul MAXIM FLORIN ARMANDO, cu datele de stare civilă anterior menționate, măsura preventivă a arestului la domiciliu, prev. de art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală, pe o perioadã de 30 de zile, începând de la data de 06.10.2023, până la data de 04.11.2023, inclusiv”, au transmis judecătorii ieșeni.

A fost o crimă sângeroasă. La înmormântarea victimei a plâns și cerul

Vă reamintim că totul a pornit de la un conflict apărut între Tudose, cel care se zbate între viață și moarte, și Andrei Petronel Silion, poreclit Casapu. Între aceștia a mai intervenit încă o persoană, iar Iulian Sebastian Butnariu, în vârstă de 20 de ani, și-a dorit să aplaneze situația.

Dar și-a găsit sfârșitul în mâinile puștiului cu aere de smardoi și ale complicelui său, Florin Armando Maxim. Cei doi au avut cel mai ascuțit cuțit în mână și i l-au înfipt direct în inimă și-n spate. Ulterior, au continuat să îi înjunghie și pe ceilalți, atât în spate, cât și în zona abdomenului. Dar, din fericire, Tudose și B.M. au scăpat cu zile, însă unul dintre ei este în stare gravă la spital.

La înmormântarea victimei, atât părinții, frații, rudele, prietenii, cât și vecinii au plâns în hohote în momentul în care trupul neînsuflețit al tânărului ucis a fost scos din casa împodobită cu poze mari în care apărea așa cum cei dragi îl vor purta mereu în sufletele lor.

Acestuia îi făcea plăcere să se întoarcă repede „acasă”, în locul unde și-a petrecut aproape 20 de ani din viață. Tânărul a fost înhumat în cimitirul comunei Ciurea, slujba fiind oficiată de preotul din localitate, care s-a rugat pentru mântuirea sufletului. Băiatul a fost înmormântat într-un sicriu alb care avea 4 flori negre în fiecare colț. Frații, cumnații, verișorii și apropiații lui s-au îmbrăcat cu tricouri albe cu chipul său senin.

Iată că unul dintre tinerii implicați în crima de la majorat a scăpat cu arest la domiciliu.

Comentarii
  • romania …. sistemuuu p*l****

  • casapu asta e dintr-o familie de slugi proaste… niste muritori de foame. n-are un om sa planga daca el moare… ar plange, dar nu-s constienti, ca-s drogati sau beti… da-i pe pl mea sa o suga de epave sociale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024