Prima pagină » Actualitate » Unul dintre patronii de la Colectiv este de negăsit. Acesta a primit cea mai mare pedeapsă

Unul dintre patronii de la Colectiv este de negăsit. Acesta a primit cea mai mare pedeapsă

12 mai 2022, 18:45,
BZI.ro, în Actualitate

Unul dintre patronii de la clubul Colectiv în care a avut loc tragedia, cel care a primit cea mai mare pedeapsă, 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, nu a fost găsit acasă de către polițiști.

Polițiștii s-au prezentat la adresa din buletin pe care patronul de la Colectiv o avea, însă la acea locație a fost găsită doar mama lui, care le-a mărturisit că el nu este acasă și nici nu are informații despre locul în care s-ar putea afla Anăstăsescu George Alin.

Unul dintre patroni a primit cea mai mare pedeapsă

Patronul clubului Colectiv a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare din dosar – cea mai mare pedeapsă. Autoritățile sunt acum într-o continuă căutare, iar ecasta are la dispoziție câteva ore pentru a se preda la cea mai apropiată secție de poliție.

Rămâne însă de văzut dacă în orele următoare Alin Anăstăsescu se va preda sau va fi găsit de polițiști. Dacă acesta nu este găsit sau decide să nu meargă de bunăvoie la poliție, va fi emis mandatul de urmărire internațională.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015. De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

65 de tineri au decedat în dezastrul de pe 30 octombrie 2015

În urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015, 65 de tineri au decedat, iar peste 180 de persoane au fost rănite. La acel moment, primar al Sectorului 4 era Cristian Popescu Piedone, acesta demisionând la câteva zile după tragedie. Ulterior, a fost pus sub învinuire, însă la alegerile locale din 2020 a obţinut un nou mandat de primar, de data aceasta la Sectorul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *