Prima pagină » Actualitate » Unul dintre liderii mișcării antivacciniste din România a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Unul dintre liderii mișcării antivacciniste din România a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

19 nov. 2021, 10:11,
în Actualitate

Mihai Făgădaru, cunoscut ca fiind unul dintre liderii mișcării antivacciniste din România a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Fosta sa soţie, Ioana Picoș, a făcut anunțul.

Fosta soţie a scris pe o reţea de socializare despre starea precară a sănătății acestuia și i-a îndemnat pe fani să se roage pentru ca acesta să scape cu viață.

Unul dintre liderii antivacciniști din România a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Conform declaraţiilor făcute de Ioana Picoș, fosta soţie a lui Mihai Făgădaru, liderul mișcării antivacciniste a murit după ce starea lui de sănătate s-a agravat din cauza unei infectări cu virusul COVID-19.

„Dragi prieteni, Mihai se află în stare gravă la spital. De săptămâna trecută se simțea rău dar lucrurile s-au precipitat și acum s-a ajuns la situația de față. S-a văzut ultima oară cu mine și copiii ieri seară pe video pe whatsapp întrucât se afla în izolare. Are nevoie de rugăciuni multe. Copiii i-au spus aseară că vor vorbi cu îngerul cel bun să îl facă bine iar Mihai le-a spus că se va lupta să iasă cu bine din această încercare. Astăzi am vorbit cu el, era obosit dar lupta. Înălțați o rugăciune pentru el. Doamne ajută!”, scria Ioana Picoș.

Mihai Făgădaru era o prezență constantă la protestele împotriva certificatului verde

Mihai Făgădaru s-a făcut remarcat prin faptul că era prezent la aproape fiecare protest împotriva certificatului verde. Acesta s-a infectat cu COVID-19 dar a ales să se trateze acasă. Totuși, încet dar sigur, starea lui de sănătate s-a agravat. Făgădaru a fost cadru medical timp de 13 ani.

Ioana Picoș și Mihai Făgădaru au fost căsătoriți timp de cinci ani și au doi băieți gemeni. Cei doi au divorțat în 2020. Ioana Picoș a devenit cunoscută prin rolurile în seriale de televiziune precum La Bloc, Iubire și onoare, Narcisa Iubiri Nelegiuite.

Medicii avertizează faptul că mai multe persoane infectate cu COVID-19

Sunt multe cazuri în care unele persoane ajung prea târziu la spital. Așadar, poate cel mai celebru caz din ultima perioadă s-a produs la Iași unde o femeie a murit după ce era infectată cu COVID-19. Aceasta a căzut pur și simplu din picioare într-un supermarket din Iași. Femeia era infectată cu COVID-19 dar credea că este doar o simplă răceală și că se va face bine. Medicii au lansat un averisment în această situație spunând că la primele simptome, bolnavii trebuie să se prezinte de urgență la spital.

 

Care sunt simptomele de COVID-19 la care trebuie să fim atenţi

Pacienții trebuie să contacteze medicii dacă apar mai multe simptome cum ar fi greața, vărsături sau o oxigenare sub 93%. Prof. dr. Diana Cimpoeșu precizează că putem să ne măsurăm saturaţia de oxigen din sânge cumpărând un aparat care se găseşte peste tot în comerț:

Febra este importantă, ea apare destul de repede, saturaţia de oxigen se măsoară de către toţi cetăţenii, se găsesc în comerţ. Scăderea acesteia sub 93% este un semn de alarmare. Durerile importante de cap şi mai mulţi au avut probleme digestive cum ar fi greața sau vărsături. Modul în care o persoană este atentă la propria sănătate şi se testează, fie cu testele din farmacie, este important. conchide prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD Iași.

În trecut, Carmen Dorobăț afirma faptul că în Terapiile Intensive se poate ajunge la o mortalitate de 80% din cauza faptului că pacienții ajung foarte târziu în unitățile medicale:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`