Prima pagină » Actualitate » Unul dintre denunțătorii foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, judecat pentru fraudă cu fonduri UE
Unul dintre denunțătorii foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, judecat pentru fraudă cu fonduri UE

Unul dintre denunțătorii foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, judecat pentru fraudă cu fonduri UE

02 aug. 2024, 22:20, 1 ,
în Actualitate

Magistrații de la Curtea de Apel București respinge contestația primarului orașului Rovinari, Robert Filip, denunțătorul lui Florin Coldea și al lui Dumitru Dumbravă, și anunță că se poate începe judecarea pe fond a cauzei.

Edilul din Rovinari alături de patru complici și cinci firme sunt judecați pentru fapte de corupție cu bani europeni. Decizia magistraților este definitivă.

Primarul din Rovinari e unul dintre denunțătorii foștilor șefi SRI

Primarul din Rovinari e unul dintre denunțătorii foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, pe care i-a acuzat că ar fi cerut bani pentru a influența magistrații în propriul său dosar de corupție.

După denunțul lui Robert Dorin Filip, DNA a extins urmărirea penală în cazul celor doi foști șefi din SRI, care erau deja urmăriți după denunțul depus de afaceristul Cătălin Hideg.

Primarul din Rovinari ar fi plătit, prin intermediul unei rude, o plată parțială de aproximativ 234.000 de euro.

În decembrie 2022, primarul din Rovinari (PNL) a fost trimis în judecată într-un dosar EPPO, pentru o presupusă fraudă de 3 milioane de euro din bugetul UE, sub măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune. Procurorii DNA susțin că în cursul anului 2023, primarul Robert Filip ar fi apelat la gruparea F. Coldea – D. Dumbravă – D. Trăilă pentru a-şi rezolva problema din Justiţie.

„Tip solutie: Respins

Solutia pe scurt: INCH 469/CO-CP-În baza art. 347 C. proc. pen. raportat la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) C. proc. pen., respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de către contestatorii-inculpaţi LGM CONCEPT S.R.L., LUPU FLORIN GABRIEL, MADOFIL STAR S.R.L., ROMIMPIANTI S.R.L., COVABUM PRODCOM S.R.L., FILIP ROBERT DORIN, MINCU PĂTRAŞCU BRÂNCUŞI CONSTANTIN, NEDELSCHI DICULESCU MARIA LETIŢIA, TEBEICĂ VASILICA împotriva încheierii din data de 08.08.2023, pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 35909/3/2022/a1. În temeiul art. 275 alin. 2 C. proc. pen., obligă pe fiecare dintre contestatorii-inculpaţi la plata sumei de 400 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 275 alin. 6 din C. proc. pen., onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorii-inculpaţi, rămân în sarcina statului şi se avansează către Baroul Bucureşti din fondul Ministerului Justi?iei. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 02.08.2024.

Document: Încheiere finală camera consiliu 469/2024 02.08.2024”, se arată în minuta CAB.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024