Prima pagină » Local » Unul dintre cei mai frumoși copaci din centrul Iașului a murit – FOTO

Unul dintre cei mai frumoși copaci din centrul Iașului a murit – FOTO

16 mai 2024, 08:25, 4 ,
în Local

Din păcate, unul dintre cei mai frumoși copaci din centrul orașului Iași a murit. Acesta dădea semne de boală încă de acum 4 – 6 ani, dar nu i-au fost aplicate tratamente și nici nu a fost îngrijit corespunzător. Din păcate acest lucru i-a devenit fatal.

Copacul este complet uscat și din păcate este un pericol pentru ceilalți arbori din zonă, pentru că boala care l-a răpus se poate transmite. Doar că administratorul orașului, cel denumit în mod popular primar, nu are cum să vadă un copac uscat, mort, din centrul orașului și să dispună măsurile necesare remedierii acestei situații. Adică scoaterea copacului uscat și plantarea unui alt arbore.

Poate că dacă cei care se pricep la lucrurile astea ar fi lăsați să își facă treaba astfel de chestiuni nu s-ar mai întâmpla. Cei de la Servicii Publice au și specialiști și experiență și utilaje, doar că nu sunt lăsați să facă, motivul fiind unul foarte simplu: în Iași este doar un singur om ale cărui ideii sunt bune, el este singurul care poate lua deciziile corecte și se pricepe la tot. Nu are rost să zicem cine e că ar însemna să îi creștem cotă.

Așadar, ăsta este copacul uscat, magnolia în vârstă de aproximativ 60 de ani din fața Casei Pătrate de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, trebuie urgent scos și apoi ar fi bine ca după ce este bine curățat locul să fie plantat un alt arbore, unul cu o vârstă mai mare de 10 ani, sigur se poate găsi unul.

Comentarii
  • Din pacate in Iasi au fost taieri masive de copaci in ultimii ani si vor mai urma.
    A se avea in vedere proiectul lui Alexe de a face sediul Operei in parcul dendrologic de la Apavital din Copou unde vor fi defrisari masive. E o mare, greseala ca acest lucru sa se intample. Lui Alexe i s-au mai propus si alte locatii dar probabil ca acolo are o combinatie de a refuzat toate celelalte variante. Ar trebui sesizate niste ONG-uri care se ocupa de protectia mediului sa oprim acest masacru.

  • Mihai Chirica

    M-am pisat eu lângă el în fiecare seară de asta s-a uscat.

  • extrem de multe ‘articole’ facute la comanda.. hahaha
    mi-e rau

  • vasile mondialu

    DUMNEZEU SĂ-L IERTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`