Prima pagină » International » Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV este căutat cu drone, scafandri și câini de urmă, după ce a dispărut fără urmă în Grecia
Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV este căutat cu drone, scafandri și câini de urmă, după ce a dispărut fără urmă în Grecia

Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV este căutat cu drone, scafandri și câini de urmă, după ce a dispărut fără urmă în Grecia

07 iun. 2024, 19:20,
în International

Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV este căutat cu drone, scafandri și câini de urmă, după ce a dispărut fără urmă în timp ce era în vacanță, în Grecia. Acesta a ieșit să se plimbe și nu s-a mai întors.

Scafandrii cercetează apele din largul insulei grecești Symi, în timp ce continuă operațiunea de căutare și salvare a medicului de televiziune Michael Mosley, dat dispărut. Dr. Mosley este cunoscut mai ales pentru popularizarea dietei 5:2 și pentru aparițiile sale în emisiunile The One Show și This Morning.

Michael Mosley a fost văzut ultima dată miercuri

Michael Mosley a fost văzut ultima dată miercuri, în jurul orei 13.30, ora Greciei (11.30, ora României), plecând de pe plaja Saint Nikolas, în timp ce se plimba spre centrul insulei. Autoritățile au reluat căutările vineri, poliția și pompierii folosind drone și câini de urmărit.

„Toate bărcile noastre de patrulare sunt în căutare, aproximativ cinci. De asemenea, toate bărcile private, bărcile comerciale știu despre incident și caută în această zonă”, a declarat Paza de coastă din Symi.

O declarație a poliției locale a precizat că ofițerii au fost informați despre `dispariția cetățeanului britanic în vârstă de 67 de ani pe insulă” miercuri. Poliția a cerut apoi ajutorul pompierilor greci, iar joi după-amiază au sosit din Rodos șase pompieri, un vehicul și o echipă de drone.

Zona în care a dispărut Dr. Mosley se confruntă cu temperaturi ridicate, prognozate să atingă vineri maxime de 36 de grade Celsius. Operațiunea de salvare se concentrează pe zona Pedi a insulei, după ce o femeie a raportat că l-a văzut acolo miercuri.

Pompierii i-au spus că este „imposibil” ca Mosley să mai fie acolo

Primarul din Symi, Eleftherios Papakalodoukas, a declarat că pompierii i-au spus că este „imposibil” ca Mosley să mai fie acolo: „Este o zonă foarte mică, controlată, plină de oameni. Așa că, dacă i s-ar fi întâmplat ceva acolo, l-am fi găsit până acum”, a declarat edilul pentru BBC.

O prietenă a persoanei cu care Mosley locuia a declarat că se străduiește să înțeleagă cum cineva ar putea să se rătăcească în partea de insulă în care se crede că se află acesta: „Așadar, este probabil o plimbare de 20 de minute pe partea laterală a muntelui, dar nu este prea accidentat sau ceva care ar fi considerat prea periculos, este ceva ce turiștii fac în fiecare zi în timpul verii. Îmi este greu să înțeleg cum ai putea să te pierzi”.

Dr. Mosley este editorialist la Daily Mail și a realizat o serie de filme despre dietă și exerciții fizice. Acesta a fost realizator al emisiunii „Michael Mosley: Who Made Britain Fat?“ de pe Channel 4 și a făcut parte din seria BBC Trust Me, I’m A Doctor. De asemenea, a trăit cu tenii în intestin timp de șase săptămâni pentru documentarul Infested! Living With Parasites, difuzat pe BBC Four.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`