Prima pagină » Titlurile zilei » Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, folosit drept personaj-cheie într-o țeapă de proporții! O femeie a dat toți banii din casă când a fost sunată din ATI și a fost anunțată că fiul ei va muri

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, folosit drept personaj-cheie într-o țeapă de proporții! O femeie a dat toți banii din casă când a fost sunată din ATI și a fost anunțată că fiul ei va muri

08 dec. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Imaginația infractorilor depășește orice limită. Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, a fost folosit drept personaj-cheie într-o țeapă de proporții. Duminică seara un individ a fost arestat după ce a fost prins folosind metoda „COVID-19”

O țeapă ce ia proporții a ajuns să facă victime pe capete la Iași. Mai mult decât atât, un medic cunoscut din Iași a fost folosit drept personaj-cheie pentru ca țeapa să fie credibilă. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat și condus la cercetări un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda „COVID-19”. Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 09.11-05.12.2020, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei, cu vârste cuprinse între 74 și 86 ani, din mediul rural și urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soț) sunt grav bolnave și au nevoie de tratament medical de urgență sau de aparate de ventilație.

Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 și 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora, de unde ar fi ridicat sumele de bani. De exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei și valută, precum și două carduri bancare cu tot cu codurile PIN. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost inițial reținut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei, instanța emițând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parțial.

Sorin Marius Dascălu a fost arestat preventiv pentru țeapa prin metoda COVID-19

Duminică seara individul a fost prezentat în fața judecătorilor.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași privindu-l pe Sorin Marius Dascălu, pentru înșelăciune în formă continuată (cinci acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Sorin Marius Dascălu pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Totuși, decizia nu este definitivă, aceasta fiind contestată de Sorin Marius Dascălu. Acum, urmează ca judecătorii instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul.

Cum a fost păcălită una dintre victime

Una dintre victime a acceptat să vorbească cu reporterii BZI. Femeia a povestit cum a fost abordată.

„M-a sunat cineva și mi-a spus că este doctorul Popescu. Mi-a spus că fiul meu trăiește datorită lui, că doamna doctor Cimpoeșu ( prof. dr. Dina Cimpoeșu de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași- n.r.) a ieșit din gardă și că a intrat el. În timp ce eu vorbeam cu el, auzeam vocea unui bărbat care semăna foarte bine cu vocea fiului meu. Acel bărbat spune… salvează-mă mamă, nu mă lăsa să mor! Cred că am stat cu ei în telefon mai mult de o oră. În acest timp deja o persoană a ajuns la casa mea să ia banii. Mi-a spus cel care se dădea doctor că vine un șofer de la ambulanță să ia banii. I-am dat și dus a fost. Pe urmă, când am vorbit cu fiul meu, mi-am dat seama că am fost păcălită. Toți banii pe care i-am avut i-am dat”, a spus femeia.

De la această victimă țeparii au luat în jur de 5.000 de lei.

Ce spune prof. dr. Diana Cimpoeșu despre această situație

Reporterii BZI au contactat-o telefonic pe prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD.

„Sunt o persoană care apare des la televizor, iar din această cauză probabil că numele meu este folosit în astfel de cazuri pentru a avea credibilitate discuția. Ce pot să spun este că eu și restul personalului medical nu am sunat niciodată un aparținător și nu am cerut vreo sumă de bani. Singura situație când personalul medical sună aparținătorul bolnavului este atunci când decedează sau atunci când este nevoie de haine, însă niciodată pentru a cere bani. Dacă cineva este contactat de o persoană care se dă cadru medical și cere bani, cu siguranță este vorba despre o păcăleală”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Au mai fost înregistrate cazuri similare la Iași

Metoda „COVID-19” pare să fie o nouă metodă de țeapă care prinde contur la Iași. Infractorii s-au gândit că în această perioadă, în pandemie, pot obține niște bani fără să facă prea mult efort. La începutul lunii trecute, agenții din cadrul Secției IV de Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie de 74 de ani despre faptul că a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care a pretins că este medic, și care i-a transmis că fiul său este internat în spital, fiind grav bolnav și având nevoie de un aparat de ventilație. În acest sens, necunoscutul i-a solicitat 20.000 lei necesari pentru achiziționarea rapidă a unui astfel de aparat.

Femeia i-a transmis apelantului că nu deține această sumă de bani, iar acesta a încheiat conversația. În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune, în vederea identificării autorului și tragerii acestuia la răspundere penală. Polițiștii vă recomandă să nu dați sume de bani necunoscuților, indiferent de pretextul prezentat și să sunați la poliție dacă aveți suspiciunea că sunteți victima unei înșelăciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`