Prima pagină » Local » Unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Iași spune că nu a agresat vreun copil vreodată! Fred Valeriu Toader a fost condamnat recent pentru că a încercat să ia cu forța, de pe stradă, o femeie! GALERIE FOTO / VIDEO

Unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Iași spune că nu a agresat vreun copil vreodată! Fred Valeriu Toader a fost condamnat recent pentru că a încercat să ia cu forța, de pe stradă, o femeie! GALERIE FOTO / VIDEO

09 feb. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Un bărbat de 52 de ani, cu mai multe infracțiuni cu violență la activ, susține că nu a agresat vreodată un copil. Fred Valeriu Toader a fost condamnat recent, după un scandal izbucnit în plină stradă, în Iași. Procurorii au afirmat că bărbatul ar fi încercat să ia cu forța o femeie care îi fusese iubită

De după gratii, Fred Valeriu Toader (52 de ani) susține că nu a agresat vreodată un copil. Acesta afirmă că a avut alte infracțiuni în trecut, dar neagă cu vehemență că ar fi fost implicat în abuzul sexual al unui băiețel. Bărbatul a trimis zilele trecute, din penitenciar, o scrisoare pe adresa cotidianului BZI, în care afirmă că nu are vreo legătură cu un caz care a avut loc în urmă cu aproximativ 22 de ani.

„Toate cunoștințele, toți colegii, chiar și cei necunoscuți mă judecă și mă condamnă, că aș fi un pedofil și un criminal. Am devenit un paria și lumea m-ar putea linșa pe stradă sau aici, în locul în care mă aflu (Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași). Soția și copiii mei nu mai țin legătura cu mine și nimeni nu mai are încredere în mine. O asemenea monstruozitate, cum că aș fi violat copii, nici nu pot să concep! Nimeni nu se poate numi om și nu merită să trăiască pe acest pământ pentru o asemenea faptă de pedofilie și crimă. Nimeni nu este perfect, toți greșim în viață, oricine în această lume”, a precizat, printre altele, Fred Valeriu Toader, în scrisoarea adresată cotidianului BZI.

Fred Valeriu Toader: „Nu sunt mândru de trecutul meu!”

În continuare, Fred Valeriu Toader susține în epistolă că nu este mândru de trecutul său.

„Nu sunt mândru de trecutul meu. Am avut o viață grea și nu trece zi să nu regret acest lucru, cu toate că se spune că le-am plătit cu vârf și îndesat. Ceea ce mi-a fost cel mai urât în viață, mai abject și nu am suferit niciodată acest gen de „oameni”, dacă le pot spune așa, sunt pedofilii și criminalii. Nu sunt un om important, nu sunt VIP, sunt doar un simplu om ghinionist, care a căzut pradă unor lupi flămânzi și lacomi”, a mai menționat Fred Valeriu Toader în scrisoare.

Acesta nu neagă că a fost pedepsit în trecut pentru comiterea unor fapte cu violență, precum tâlhării sau viol, dar susține că niciodată nu a comis o faptă similară împotriva vreunui copil.
În cursul anului 1999, în presa locală au apărut articole referitoare la un incident extrem de grav, în cadrul căruia un băiețel de 14 ani ar fi fost violat într-o pădure din vecinătatea Triajului Socola. Băiețelul ar fi fost ademenit și amenințat cu un cuțit. În luna iunie 1999, reprezentanții Poliției ieșene declarau pentru presa locală că unul dintre suspecți ar fi fost Fred Valeriu Toader, un bărbat din Galați, la acea dată în vârstă de 31 de ani. Totuși, această suspiciune nu s-a confirmat.

Bărbatul, condamnat recent de Judecătoria Iași pentru un incident grav

La finele lunii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Fred Valeriu Toader la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Instanța dispune confiscarea de la inculpat a cuțitului cu lama metalică de culoare neagră, cu inscripția „Messi Verona” și mâner din material plastic de culoare neagră, cu aceeași inscripție”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Bărbatul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a iscat un scandal ce a fost filmat de un trecător, iar imaginile au ajuns la polițiști. Acesta a fost surprins de un trecător în timp ce punea cuțitul la gâtul unei femei și a lovit-o pe o alta. După ce imaginile în care a fost surprins incidentul au ajuns în spațiul public și martorii au sunat la 112, la Iași s-a declanșat ancheta. Aceștia au ajuns, astfel, la Fred Valeriu Toader, care a fost încătușat la acea dată. În afară de această pedeapsă, care nu este definitivă, în trecut, bărbatul a mai fost condamnat pentru alte fapte, precum tâlhării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *